A Juventus két játékost küld az Aston Villa középpályásáért – sajtóhír

Egybehangzó olasz sajtóbeszámolók szerint megszületett a megállapodás az Aston Villa középpályásának Juventushoz történő átigazolásáról…

(Photo by James Baylis – AMA/Getty Images)

A Tuttomercatoweb információi szerint a Juventus együttese 28 millió euróért, valamint Samuel Iling-Junior és Enzo Barrenechea játékjogáért cserébe megszerzi az Aston Villa csapatától Douglas Luizt. A torinóiaktól két fiatal távozó játékos hamarosan áteshet az orvosin a birminghamieknél. A megállapodás értelmében mindkettőjük esetében jövőbeli eladási áruk 10 százaléka a Juventust illetheti majd.

A 26 éves brazil középpályás hazájában a hazájában a Vasco da Gama együttesében nevelkedett, majd a rióiakat 2017-ben elhagyva a Manchester City kötelékébe került. A City-ben egyetlen mérkőzést sem játszott, két idényt kölcsönben a spanyol Gironánál töltött. Ezt követően 2019-ben csapott le a játékjogára a Villa, amelynek mostanáig a meghatározó játékosa volt.

Douglas Luiz az elmúlt öt szezonban minden sorozatot figyelembe véve 204 mérkőzésen 22 gólt szerzett a birminghami együttes színeiben. A 2023-2024-es kiírásban 35 PL-bajnokin és összesen 53 meccsen szerepelt, ezalatt összesen tíz találat fűzödött a nevéhez.

A Juventus irányítását ezen a nyáron Thiago Motta személyében új edző vette át, akinek az egyik első szerzeménye a 15-szörös brazil válogatott középpályás lehet.

fociclub