Tűz ütött ki egy dél-koreai akkugyárban, legalább 16-an meghaltak

A tűz túl gyorsan terjedt, a munkásoknak nem volt esélyük elmenekülni.

Legalább 16 ember meghalt, további 5 eltűnt személyt pedig még keresnek a tűzoltók a dél-koreai Hvaszong városában, egy kigyulladt akkumulátorgyárban – írja a Reuters. A Szöultól mintegy másfél órára található településen egy 35 ezer akkumulátort tároló raktárhelység kapott lángra egy erőteljes robbanást követően. Azt nem tudni, hogy a robbanást mi okozta.

A lángokat a tűzoltók nagyrészt megfékezték, az eltűnt embereket azonban még keresik. A gyár az akkumulátorgyártással foglalkozó Aricell üzeme. Kimdzse Ho, a Tedzson-i Egyetem tűzvédelemmel foglalkozó professzora az eset kapcsán elmondta, hogy a tűz valószínűleg túl gyorsan terjedt az akkumulátorok között ahhoz, hogy a munkások kimenekülhessenek a gyárból.

Jun Szogjol, Dél-Korea elnöke figyelemmel követi az eseményeket, a belügyminisztérium pedig kérte a helyi hatóságokat, hogy akadályozzák meg, hogy a veszélyes vegyi anyagok szennyezzék a környéket. A Reuters kereste a 2020 óta működő Aricellt, de a cég nem válaszolt a megkereséseikre.

HVG