Spiegel: Súlyos balesetet szenvedett Orbán Viktor konvoja Németországban

A balesetben egy rendőr meghalt és egy másik súlyosan megsérült.

Súlyos balesetet szenvedett Orbán konvoja Németországban – írja a Spiegel.

Hétfőn reggel Stuttgart Degerloch kerületében életét vesztette egy rendőrtiszt és egy másik pedig súlyos sérüléseket szenvedett, miközben egy állami vendéget kísértek – közölte a tartomány rendőrsége, valamint az ügyészi hivatala is.

Német sajtóértesülések szerint az állami vendég Orbán Viktor volt és a balesetben érintett rendőrök az ő konvoját biztosították. A miniszterelnök autója sértetlen maradt.

A balesetet szenvedett motoros rendőri egység délelőtt 11:15 tájban Orbán Viktor konvoját kísérte, amikor egy 69 éves nő egy BMW-ben ráfordult a lezárt útszakaszra, mert nem vette észre a jelzést és belerohant a 61 éves rendőr motorbiciklijébe, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítása után nem sokkal meghalt.

Az ütközés hatására a jármű nekicsapódott a 27 éves másik rendőr motorjának, akit szintén súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

„A nagyrabecsült kollégánk halálához vezető tragikus körülmények mélyen megrendítették a stuttgarti rendőrség teljes állományát” – mondta Markus Eisenbraun rendőrfőnök.

A baleset körülményeit a Ludwigsburgi Rendőrség vizsgálja.

Orbán Viktor a Magyarország és Skócia közötti focimeccset jött megnézni Stuttgartba.

A baleset hírével kapcsolatban kerestük Havasi Bertalant, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkárt, amennyiben válaszol, frissítjük cikkünket.

Frissítés:

„A miniszterelnök kondoleáló levelet küldött a német kancellárnak és a stuttgarti rendőrfőnöknek; együttérzését és megrendülését fejezte ki a tragikus baleset kapcsán” – válaszolta kérdésünkre Havasi Bertalan.

HVG