Rossi: Szoboszlai nem volt százszázalékos

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a Skócia elleni, Csoboth Kevin 100. perces góljával megnyert Eb-csoportmeccs után tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a csapatkapitány Szoboszlai Dominik nem volt százszázalékos állapotban – erről az MTI számolt be.

Szoboszlainak izomfájdalmai voltak, a szerdai, Németország elleni meccs óta nem edzett. “Sorozatkezelésen van túl, egyáltalán ennek köszönhetően játszhatott végül, de jelenleg nélküle nincs magyar csapat. Le akartam cserélni, mert fáradtnak tűnt, de ő az a futballista, aki mindig veszélyes tud lenni a meccs bármelyik fázisban” – mondta Rossi a válogatott csapatkapitányáról.

Dicsérte a győztes gólt szerző Csoboth Kevint is, aki szerinte remekül szállt be a mérkőzésbe, pont úgy, ahogy Rossi azt akarta. A szövetségi kapitány szerint a németek ellen az akkor szintén csereként beálló Csoboth nem ért oda a labdákhoz, most azonban jól teljesített. Rossi szerint 11 játékos kezd, de a cserék is segítenek. Elmondta, hogy “olykor eltalálják”, hogy kit érdemes becserélni, most is ez történt.

Most Fortuna istenasszonya végre ránk pillantott, mert eddig felénk se nézett”

– értékelte a meccset Marco Rossi, aki szerint megérdemeltük az eredményt. “Nagyon csalódott lettem volna, ha pontok nélkül megyünk haza. Lehet így is hazamegyünk, de legalább van három pontunk.” – mondta a kapitány, aki úgy érzi, hogy csak a Svájc elleni mérkőzés első félidejét sajnálhatjuk, mert Németország ellen belefér a kétgólos vereség úgy, hogy nem voltunk szerencsések a döntő pillanatokban.

A vasárnapi meccset a pingponghoz hasonlította, szerinte a hosszabbításban meg is nyerhettük és el is veszíthettük volna, de a helyzetek számában sokkal jobbak voltunk. Az Eb-kijutást érő bulgáriai öngólt felidézve arról beszélt, hogy szerinte soha nem aratott könnyű győzelmet a fontos meccseket, ezért semmit nem vett készpénzek.

Rossi arról is beszélt, hogy lehet, hogy 4 év múlva már nem ő ül a magyar válogatott kispadján. “A korom miatt nem feltétlenül veszek részt a következő Eb-n, ezért örülök különösen az első győzelemnek. Eddig egy siker mellett két döntetlen és három vereség a mérleg, ami nem a legjobb, de most boldog vagyok” – vont mérleget a válogatottat két Eb-n is irányító szövetségi kapitány.

A skótokat vezető Steve Clarke elmondta, hogy szerinte száz százalékig büntető volt, amikor Willi Orbán lerántotta a skótok kiugró csatárát, Armstrongot. “Vannak más szavaim is, de azokat nem szeretném használni. Talán jobb lenne csak európai bírókkal nekivágni egy Eb-nek, de a VAR európai volt, viszont minek van, ha ilyenkor nem hívják ki a bírót” – sérelmezte az esetet a skót edző.

Clarke szerint ez egy egygólos meccs volt, amelyet ők domináltak, de sok helyzetet nem tudtak kialakítani. “Ilyen vereség után idő kell, hogy ezt feldolgozzuk. Most két gólt szereztünk, legutóbb csak egyet” – összegezte az Eb-t a skótok szövetségi kapitánya. “Nagyon jó riválissal játszottunk, félóra után tudtuk, a végén fog eldőlni az összecsapás. A végén kinyíltunk és sajnos nem jutottunk tovább. A két csapat között nem volt különbség” – mondta a meccsel kapcsolatban.

A magyar válogatott drámai körülmények között, a 100. percben harcolta ki a győzelmet a skótok elleni utolsó Eb-csoportmeccsen, amelyet a hvg.hu-n is percről-percre közvetítettünk. A továbbjutáshoz ez csak a szükséges, de nem elégséges feltétel, hogy mi kell a többi meccsen, hogy a legjobb 16 közé jusson a magyar csapat, arról itt olvashat:

HVG