Petrimán Patrícia, és Horváth András az első magyar győztesek a junior Eb-n!

Két programmal megkezdődött a junior Európa-bajnokság Bosznia-Hercegovinában, az első

versenynapon a magyar csapat két győzelmet is szerzett. Petrimán Patrícia, valamint Horváth András is győztesen hagyta el a ringet, mindketten időben tudtak váltani ahhoz, hogy ellenfeleik fölé kerekedjenek.

Az azeri női ökölvívás nagyon sokat fejlődött az elmúlt két évben, de junior Eb-bronzérmesünk, Petrimán Patrícia kiváló második és harmadik menettel oldotta meg a nyitómérkőzését, így a legjobb nyolc közé jutott.

Horváth András szintén a junior csapat egyik erőssége, nagy rutinnal rendelkezik ebben a

korosztályban, így nem okozott most sem meglepetést. Az egyik legjobb lengyel junior ellen

szintén lassan kezdett, mint Patrícia, de kiváló formát mutatott a későbbiekben, és a maga

javára fordította az összecsapást.

A korábbi serdülő Eb-t követően Bosznia és Hercegovina első alkalommal rendezhet Európa-bajnokságot ebben a korcsoportban. A korosztályos Európa-bajnokságon a 2008-ban, valamint a 2009-ben született ökölvívók vehetnek részt.

„Három mérkőzés, két győzelem a magyar csapat első napi mérlege. Horvath Andras kezdte a mai napot, aki Eb-bronzérmes lengyel ellenfelet kapott a nyitó körben. A lengyel fiú nagy rohamokkal meglepte Andrást az első menetben, bár egy

szabálytalanság miatt intették a lengyelt. A második menettől Andris átvette a kezdeményezést, így hajszálnyi előnnyel tudtunk a harmadik menetre fordulni, ahol mindent ki kellett adni magunkból a győzelemért.

Petriman Patrícia azerbajdzsáni ellenfelet kapott a legjobb tizenhat között. Az első menetben nem igazán érezte még az ütőtávot, nagyon messziről indította támadásait, amibe rendre bele kontrázott ellenfelünk. A második menetre viszont bemelegedett Eb-bronzérmesünk és az első menethez képest viszonylag simán hozta a második két felvonást.

A harmadik ringbe lépőnk Tallosi Vanessza volt, aki szinten lengyel riválissal kezdett. Vanessza a mai napon sajnos nem tudta felvenni a megfelelő fordulatot, ellenfelünk rendre megelőzte vagy leforgatta róla. Vanessza idén lépett a juniorok közé, megfelelő tapasztalattal úgy gondolom, hogy ezeket a mérkőzéseket győztesen tudja megvívni.” –

nyilatkozta Törteli Ferenc az első versenynapról.

A magyar csapat első napi eredményei a junior Európa-bajnokságon:

Női 50kg: Petriman Patrícia – Ajszun Mikajilova (azeri) 5:0

Női 60kg: Tallosi Vanessza – Wiktoria Anna Kustosz (lengyel) 0:5

Férfi 57kg: Horváth András – Patryk Dudek (lengyel) 3:0

Hajrá, magyar ökölvívás!

Magyar Ökölvívó Szakszövetség