Komjáthi Imre szerint komoly változások jönnek az MSZP-ben

Nem kell aggódni, a név és a szegfű örök a lemondott társelnök szerint.

“Elkezdődött egy műhelymunka, egy szervezeti átalakítás előkészítése, egy működésbeli előkészítés. Meglátjuk, mi lesz a vége” – mondta Komjáthi Imre, az MSZP szombaton lemondott társelnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A politikus lemondásakor úgy fogalmazott, munkás emberként úgy tanulta, hogy mindennek van következménye, a párt pedig rendezi sorait, ami után pedig az építkezés veszi kezdetét. 

A folytatásról Komjáthi azt mondta, ha megszűnik a társelnöki rendszer és csak egy elnöki pozíció lesz, akkor jelölteti magát. “Látni kell, hogy a magyar társadalom nem vevő a társelnöki rendszerre. Vezérelvű, az emberek egy vezető után mennek, egy vezető hangjára figyelnek” – mondta a műsorban és hozzátette, Kunhalmi Ágnes nem folytatja a párt vezetését semmilyen felállásban.  

Amíg Komjáthi elnökként vagy társelnökként politizál a pártban, nem fogja támogatni se a név, se a logó megváltoztatását, hiszen az egy rendkívül fontos kötődés a párttagok számára – szerinte. Az MSZP-nek meg kell őriznie saját identitását és szuverenitását, mert szükség van egy baloldali pártra, enélkül ugyanis a társadalom nem tud működni – mondta a politikus arról, miért biztos abban, hogy pártja nem olvadhat be más pártba, elsősorban a Demokratikus Koalícióba. Az MSZP sorsa szerinte ugyanis elválaszthatatlan a teljes baloldal sorsától, ezért közösségépítésre van szükség és mindenkire, aki elhagyta a pártot vagy kiábrándult belőle. 

HVG