Hivatalos: Bezzecchi az Apriliához igazol

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Azt már eddig is tudni lehetett, hogy az Aprilia gyári alakulata teljesen új felállással vág neki a 2025-ös MotoGP-évadnak, hiszen Aleix Espargaro bejelentette a visszavonulását, Maverick Vinalest pedig leigazolta a KTM a szatellit csapatához, a Tech3-hez.

Az egyik versenyzőjük Jorge Martin lesz, aki azok után döntött a noalei gyártó mellett, hogy a Ducati az utolsó pillanatban mégis Marc Marqueznek adta a gyári ülést a következő szezonra. A jelenlegi vb-éllovas mellé eredetileg Vinales megtartását preferálta volna az Aprilia vagy esetleg egy olasz motorost.

motogp-bezzecchi-aprilia

Mivel Enea Bastianini Vinalesszel együtt megy a Tech3 KTM-hez, utóbbi vonalon egyértelművé vált a választás: Marco Bezzecchi lett a befutó, ezt hétfőn az Aprilia hivatalosan is megerősítette, így ő lesz Martin csapattársa 2025-ben, miután többéves szerződést írtak alá a felek.

Bezzecchi a VR46 kötelékeibe tartozik, Valentino Rossi egyik neveltje, tavaly pedig olyannyira jól szerepelt a színeikben az egyéves Ducatin, hogy felajánlották neki a Pramac ülését, amelyet azonban – a gyári specifikációjú motorral együtt – visszautasított a fiatal olasz.

Mivel most pedig Marquez gyári szerződtetése révén biztossá vált, hogy a gyári csapathoz ezúttal sem léphet elő (erre nem is igazán volt esély Martin és Bastianini mellett), Bezzecchi is a márkaváltás mellett döntött, így az Apriliánál lehet majd gyári versenyző.

Bezzecchi amúgy a tavalyi futamgyőzelmekkel tarkított világbajnoki harmadik helyezése után idén sokkal haloványabb teljesítményt nyújt: a GP23-as Desmosedici szemlátomást nem ízlik neki, még új VR46-os csapattársától, Fabio di Giannantoniótól is elmarad.

formula.hu