Alpine-t tesztel Mick Schumacher – a német is a jelöltek közt?

Mick Schumacher jövő szerdán, július 3-án az Alpine A522-es versenygépét teszteli: a Paul Ricard pályán ül a csapat 2022-es autójába. Schumacher az Alpine versenyzője a WEC-ben, a #36-os A424 Hypercar legénységének tagjaként, a Formula-1-es csapatban azonban nem tölt be hivatalos funkciót.

Ellentétben a Mercedesszel, ahol ő a kijelölt tartalékpilóta, az elmúlt hetekben pedig több helyszínen is tesztelt, beleértve Barcelonát és Silverstone-t. Ezeken a pályákon Andrea Kimi Antonellivel együtt vezette a 2022-es Mercedest – emlékezhetünk, a csapat külön kiemelte, a teszt nem szétlövés volt, amely alapján a 2025-ös ülésről határoznak Schumacher és Antonelli közt.

A fentiekhez tegyük még hozzá, hogy Bruno Famin Alpine-csapatfőnök februárban még kijelentette, Schumacherrel nem terveznek F1-es tesztet, mivel a német a Mercedes tartalékosa, hozzájuk csak az endurance-programra vonatkozóan köti szerződés. Hogy most Schumacher mégis tesztre készül, jelezheti, nem csupán a német visszajelzéseire kíváncsiak Le Castellet-ben, távlatibb tervük van vele.

Schumacher, Doohan és Sainz között dől el az Alpine ülése?

A jövő heti Alpine-tesztet ismét potenciális szétlövésként emlegetik, ezúttal Schumacher és az Alpine tartalékpilótája, Jack Doohan közt, aki szintén részt vesz a gyakorláson a hírek szerint.

Az Alpine-nál egy ülés garantáltan megüresedik 2025-ben a távozó Esteban Ocon révén, a Motorsport-Total szerint azonban Pierre Gasly maradása sem feltétlenül garantálható: a francia állítólag az Audi jelöltjei között is szerepel, különösen, ha Carlos Sainz végül nem megy Hinwilbe.

 

A 2022-es A522

Utóbbi forgatókönyvre pedig a barcelonai paddockhírek szerint az eddigieknél is nagyobb az esély: a Formula.hu helyszíni információi alapján fordulat állt be Sainz pilótapiaci helyzetében, és komoly tárgyalások indultak be az Alpine-nal a franciák új tanácsadója, Flavio Briatore közreműködésével.

Sainz akár már a napokban beadhatja a derekát, a favorit mellett pedig két fiatalabb jelöltje van az Alpine-nak: a 2022 utáni visszatérésre pályázó Mick Schumacher és Jack Doohan, akiket hamarosan fej fej mellett hasonlíthat össze a vezetőség.

formula.hu