Verstappen nyert, a McLaren a legjobb – vasárnapi F1-es hírek

A vasárnap legfontosabb F1-es és autósportos eseménye természetesen a Spanyol Nagydíj volt, melyet Max Verstappen nyert meg. A verseny beszámolóját ide kattintva találhatják meg kedves olvasóink, míg a bajnoki pontverseny állása itt olvasható.

verstappen-norris-barcelona

A verseny után a futamgyőztes Verstappen úgy nyilatkozott, hogy az első körökben bemutatott két előzés volt kulcsfontosságú a győzelemhez, és egyetértettek a második helyezett Lando Norrisszal azt illetően, hogy ma a McLaren volt a leggyorsabb autó.

A wokingiak szintén úgy érzik, a győzelem az első kanyarban ment el, de a csapatfőnök szerint ettől függetlenül bravúr, hogy a Red Bull szintjén emlegetik csapatát. Maga Norris szintén úgy nyilatkozott közvetlenül a leintés után, hogy meg kellett volna nyernie a versenyt, és csak magát teheti felelőssé a vereségért.

norris-barcelona

A csapattárs, Oscar Piastri értetlenül állt saját teljesítménye előtt, egyszerűen nem érti, hova tűnt a tempója – és az is a McLarenhez kapcsolódó hír, hogy a Formula.hu által is megerősített értesülések szerint hosszabb ideig kellhet nélkülöznie motorhome-jukat a wokingiaknak. A tűzről egyébként a cipőjét elhagyó Norris is nyilatkozott, s elmondta, hogyan befolyásolta felkészülését az incidens.

A harmadikként befutó, tavaly ősz óta (legalábbis nagydíjon) az első dobogóját szerző Lewis Hamilton szintén nem volt maximálisan elégedett annak ellenére, hogy megszakította karrierje leghosszabb pódium nélküli sorozatát – míg csapattársa, a harmadik helyet rossz taktikával elbukó Russell megvédte csapata döntését a kemény gumit illetően.

russell-barcelona-2

Kicsit visszatérve még a győztes csapathoz, Christian Horner csapatfőnök kiemelte, hogy immáron minden győzelemért a maximumon kell teljesíteniük, és meglepően határozottan állt ki a három hétvége alatt összesen négy pontot szerző Sergio Perez mellett, aki szerinte nyolcadik helyéből önbizalmat fog meríteni.

A két Ferrarinak ismét nem volt erős versenye, gyakorlatilag a negyedik erőnek tűntek Barcelonában, ráadásul a verseny elején össze is akadt a két pilóta, amiről mindkettejüknek karcos véleménye volt: Leclerc elmondása szerint nem értette, mit csinál Sainz, míg a spanyol nem csak csapattársával, hanem Hamiltonnal is bajuszt akasztott a futamon, amivel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy szerinte a stewardok eddig máshogy ítélték meg az ilyesmit.

ferrari-barcelona

Végül nézzünk még egy-két hírt máról: utazó tudósítónk barcelonai nyomozása szerint nem is Antonelliről szól az „Antonelli-szabály”; az Alpine csapatfőnöke a jó teljesítmény okait keresi; a Haas ellentmondott egykori szponzora, az Uralkali minapi közleményének; amerikai versenyző nyert az F2-ben, a 2019-ben Anthoine Hubert halálos balesetekor életveszélyesen megsérülő Juan Manuel Correa pedig ismét dobogóra állhatott – és ezúttal meg is tarthatta eredményét.

formula.hu