Perez már látja a fényt az alagút végén

Miközben Max Verstappen mindössze két századmásodperccel maradt le a pole-ról, a Red Bull másik versenyzője, Sergio Perez mindössze nyolcadik lett a Formula-1-es Spanyol Nagydíj szombati időmérőjén. Ráadásul mivel még egy háromhelyes hátrasorolást is magával hozott Kanadából, ez csupán a 11. rajthelyet jelenti majd számára vasárnap.

„Nem vagyok elégedett a mai helyezésemmel, a cél az volt, hogy előrébb végezzünk” – kezdte értékelését a mexikói, akinek szavait az F1i.com portál idézi. „Trükkös időmérő volt, eleinte küszködtünk, és elég gyorsan túlhevítettük a gumikat, ami azt jelentette, hogy nem tudtuk kihozni belőlük a maximumot. Az utolsó köröm sem volt annyira tiszta, mint az kellett volna a Q3-ban.”

f1-perez-redbull-barcelona-1

„Nem volt elegendő ritmusom és tempóm. Sajnos az utolsó szektorban túl sokat veszítettem. Úgy gondolom, sokkal közelebb is lehettünk volna. Egyetlen szett lágy gumink volt már akkor csak, így az megnehezítette a dolgunkat, hogy felerősödött a szél. Úgy vélem, folyamatosan közelítünk, de nagyon kicsik a különbségek. Azt hiszem, hogy ahhoz, hogy ezeket megtaláljuk, szükség lenne fejlődésre, és ez nem volt meg ezen a hétvégén.”

„Összességében úgy gondolom, kicsit túlságosan is messze voltunk a hétvégén. Folyamatosan hajtjuk a megfelelő egyensúlyt. De úgy érzem, tettünk néhány jó lépést, amelyek révén kicsit komfortosabban érzem magam.”

„Kicsit kompromittáltuk az időmérős teljesítményt a jobb gumikopás érdekében. A gumiproblémák is kissé hátráltattak, így nehéz volt irányt választani a hétvégén. Elég sokat vizsgáltuk az autót, kicsit talán túl sokat is. Az egyensúllyal küszködtem kicsit. Kissé túlságosan is le vagyok maradva Maxtól, úgyhogy vár még ránk némi munka.”

f1-perez-redbull-barcelona-2

Perez tavaly is küszködött Barcelonában, ám az akkor másnak volt betudható a mexikói szerint: „Tavaly a körülményeknek volt köszönhető: nedves volt a pálya és kiestem a Q2-ben. Most sokkal jobban küszködünk, mint tavaly.”

„Ugyanakkor már látjuk a fényt az alagút végén” – tette hozzá Perez. „Végrehajtottunk néhány jó változtatást, amely révén megfelelő úton kell lennünk a vasárnap szempontjából. Nehéz verseny lesz a 11. helyről a büntetéssel, és nagyon fontos lesz, hogy türelmesek legyünk és a megfelelő lehetőségeket használjuk ki, főleg akkor, ha vizes lesz a pálya, mert bármi megtörténhet. Ott kell lennünk, amikor igazán számít. Remélhetőleg szerezhetünk pontokat és elvehetjük őket a riválisoktól, és remélhetőleg jó versenytempót mutatunk majd.”

formula.hu