Nem indult el időben a repülő Stuttgartba, több száz magyar szurkoló marad le a válogatott meccséről

Több mint négy órás késéssel szállt fel a gép, többen inkább meg se várták már az indulást.

Óriási késéssel indult csak el a délutáni repülőjárat Stuttgartba, így rengeteg magyar drukker lemaradt a válogatott Skócia ellen zajló, sorsdöntő Európa-bajnoki meccséről.

A Telex a gépen tartózkodó olvasóitól kapott információk alapján arról ír, a gép eredetileg 16:15-kor indult volna Stuttgartba, de még 19:45-kor is Budapesten tartózkodott. A fedélzetén jobbára olyanok voltak/vannak, akik a 21 órakor kezdődő skót-magyar meccsre tartottak. A lap szerint kétszáz drukkerről lehet szó. A gépnek 17:45-kor kellett volna landolnia Németországban.

„Mikor minden utas felszállt 18:40-ig, közölték, hogy túlfoglalás miatt további problémák adódtak, többen heves vitába szálltak a személyzettel és a pilótákkal. Amikor ez látszólag megoldódott, közölték, hogy tovább késünk, mivel 6 darab csomag felkerült a gépre, ami eredetileg más városba tartott volna, ezért mindenki, akinek becsekkolt csomagja volt, le kell szálljon a gépről, és meg kell keresse a sajátját” – írja olvasói beszámoló alapján a Telex.

Az Utazómajom beszámolója szerint a Budapest Airport oldalán még este 8-kor is 18:55-ös indulást írtak a EW2783 járathoz.

A Mandiner szerint a terminálban egy kisebb balhé is kitört, rendőrök is érkeztek a helyszínre. Sok utas megelégelte a késést, és inkább leszállt a gépről, hogy akkor legalább tévében meg tudja nézni a meccset. A lap szerint a gép végül 20.34-kor kezdte meg a felszállást.

HVG