Lukaku az Eb legeredményesebb játékosa lehetne, de még egyetlen érvényes gólt sem lőtt

Szinte hihetetlen, de már 3 góltól fosztották meg a belga csatárt.

FOCI-EB 2024

A magyar labdarúgó-válogatott zsinórban harmadszorra jutott ki az Európa-bajnokságra. Marco Rossi együttese az A jelű négyesben kapott helyet a házigazda Németország, Svájc és Skócia mellett. Kövesse velünk a kontinenstornát, a legfontosabb hírekről cikksorozatunkból értesülhet!

A cikksorozat támogatója az Euronics

Az LG OLED AI nem hagyja, hogy lemaradj a meccs egyetlen részletéről sem.

hirdetés

Egyelőre el van átkozva Romelu Lukaku a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokságon, a belgák robusztus csatárától ugyanis két meccs alatt már három gólt „vettek el”. A pechszéria a Szlovákia elleni nyitómeccsen kezdődött, amikor az 56. percben les miatt érvénytelenítették a gólját, majd a 86. percben csapattársa, a „gólpasszt” adó Lois Openda ért kézzel a labdához, mielőtt Lukaku a kapuba talált volna. Ez a két érvénytelen gól azért is volt különösen fájó, mert Belgium 1–0-ra kikapott Szlovákia ellen.

A 31 éves csatár rossz szériája a Románia elleni mérkőzésen is folytatódott, akkor 1–0-s belga előnynél talált a kapuba, de a játékvezető a VAR segítségét igénybe véve végül érvénytelenítette a találatot, mert Lukaku térdkalácsa és lábujja is néhány milliméterrel előrébb volt, mint a román védő. A lényegen nem változtatott ez sem, Youri Tielemans és Kevin De Bruyne góljaival 2–0-ra nyertek a belgák, így ebben a csoportban mind a négy csapat 3 ponttal áll az utolsó forduló előtt. A zárókörben Szlovákia–Románia és Ukrajna–Belgium mérkőzéseket rendeznek majd.

Ha viszont rápillantunk a góllövőlistára, akkor nem kell még akkora matematikusnak sem lennünk, mint Mészáros Lőrinc, hogy megállapítsuk, ha Romelu Lukaku góljait nem érvénytelenítik, akkor a belga csatár neve mellett lenne a legtöbb gól. Külön érdekesség, hogy a tornán eddig 6 öngól volt, így ha ezeket összeszámolnák, toronymagasan vezetné a góllövőlistát. Így azonban marad a hármas holtverseny a grúz Georges Mikautadze, a német Jamal Musiala és a szlovák Ivan Schranz között az első helyen.

Írta a HVG