Levélkihordásból él Galkó Balázs

„Bedobálom a leveleket a ládákba, közben pedig azzal szórakoztatom magamat, hogy verseket mondok” – meséli a színész, aki nemrég eltörte a kezét.

„Egy sámlin ülve gyomláltam az albérletem kertjében, amikor éreztem, hogy a hokedli egyik oldala megrogy alattam és mielőtt bármit tehettem volna, elvesztettem az egyensúlyomat és a földre zuhantam, olyan szerencsétlenül estem, hogy a kezem nekicsapódott egy ágyásszéli betonnak és azonnal el is tört” – mesélte a Blikknek a színművész, akinek a bal karját azóta begipszelték.

Galkó jelenleg egy közös képviselettel foglalkozó cégnél dolgozik, ahol a feladatai közé tartozik, hogy leveleket kézbesít.

„Szerencsére ezt a munkát továbbra is tudom végezni, felakasztom a vállamra a táskámat és bedobálom a leveleket a ládákba, közben pedig azzal szórakoztatom magamat, hogy verseket mondok.”

A színésznek súlyos anyagi problémái vannak, annak ellenére is, hogy dolgozik. Mivel a színházban nincs munka a nyári időszakban, ezért az onnan származó bevétele teljesen kiesik, így a 120 ezres nyugdíjából, illetve a levélhordásból kapott fizetéséből kell megélnie.

HVG