A budapesti Rod Stewart-koncerten is kifütyülték a kivetített Zelenszkijt

Az MVM Dome-ban az egyik dalnál a kivetítőn megjelent Zelenszkij, a közönség egy része erre fújolásba és füyülésbe kezdett.

Szombat este adott koncertet az MVM Dome-ban Rod Stewart, aki legutóbb 2021-ben járt Magyarországon, éppen abban az időpontban, amikor Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea esküvője volt. Igaz, akkor nem mindenki élvezhette a titkos koncertjét. De 2010-ben 250 ezer néző előtt énekelt a Kapcsolat koncerten a fővárosi 56-osok terén, és 2018 januárjában a Budapest Sportarénában is fellépett.

Mostani turnéján a magyar állomás az MVM Dome volt. Az egyik slágerét Ukrajnának és Zelenszkij elnöknek ajánlotta, a kivetítőn meg is jelent az ukrán zászló, valamint háborús képek, továbbá Volodimir Zelenszkij elnök is. Erre a magyar közönség egy része hangos fütyülésbe és fújolásba kezdett – mondta el lapunknak egy rajongó.  

A nemtetszésnyilvánítás e formája azonban nem tartott sokáig, a következő dal alatt már újra fergeteges volt a hangulat a telt házas arénában.

A telex.hu minderről egy videót is bemutatott:

Ez az eset egyébként pont így zajlott le néhány napja Lipcsében, a Quarterback Immobilien Arenában is. A lipcsei eset után azt mondta: „Támogatom Zelenszkijt, az ukrán népet, és ezután is támogatni fogom. Putyint meg kell állítani.”

A 79 éves Rod Stewart egyébként rendszeresen hangot ad az Oroszországgal szembeni ellenérzéseinek, amióta az lerohanta Ukrajnát (egy Sky News-interjúban például “seggfejnek” nevezte Valgyimir Putyint, 2022-ben pedig kibérelt egy lakást egy menekült ukrán családnak).

HVG