Meggyilkolhatta egy rajongóját India egyik legnagyobb filmsztárja, letartóztatták

Tizenhét embert, köztük a filmsztár barátnőjét is letartóztatták, miután egy csatornában találták meg a rajongó holttestét.

Letartóztatták és tíz napja őrizetben van Darshan Thoogudeepa indiai filmszínész, a kannada nyelvű, dél-indiai filmgyártás legnagyobb szupersztárja egy gyilkosság miatt – írja a BBC. Összesen tizenhét embert tartóztattak le a sztár egyik 33 éves rajongójának megölése miatt, akinek egy csatornában találták meg a holttestét.

A helyi rendőrség szerint a Renukaswamy nevű rajongót „nagyon brutális, barbár módon” gyilkolták meg; elmondásuk szerint a bűncselekmény „visszataszító és hátborzongató” volt.

A rendőrség gyanúja szerint a 47 éves filmsztár dühös volt a rajongójára, amiért az állítólag erotikus üzeneteket küldött Pavithra Gowdának, egy színésznőnek, aki a sajtóértesülések szerint a színész barátnője. Gowda is egyike a letartóztatottaknak.

A vádak ugyanakkor nemcsak gyilkosságról szólnak, de emberrablásról, összeesküvésről és a bizonyítékok megsemmisítéséről is. A színész tagadja a vádakat, és ügyvédje állítása szerint nincs ellene közvetlen bizonyíték.

Darshan nagyjából 60 filmben szerepelt, amelyek jó része hatalmas siker volt; rengeteg rajongója van, mindenhol ki van plakátolva az arca, és semelyik helyi színészéhez nem is hasonlítható mértékű gázsikat vesz fel a milliárd rúpiás bevételeket hozó filmjeiért.

Darshant korábban már letartóztatták családon belüli erőszakért, amikor 2011-ben megverte feleségét, pisztollyal fenyegette és cigarettát nyomott el rajta, azonban a rajongók és a filmipar akkor sem fordult el tőle, végül a felesége visszavonta a vádakat: ezt sokak szerint a filmesek érték el. Most is van, aki úgy véli, azért nem beszél senki nyíltan a gyilkosságról, mert a filmipar aránytojást tojó tyúkja került veszélybe, és a szakmának az az érdeke, hogy ne történjen semmiféle negatív változás.

HVG