A PSG két hónapja nem fizette ki Kylian Mbappé fizetését, és a bónuszait is visszatartják – sajtóhír

Angol sajtóhírek szerint a francia válogatott és a Real Madrid újdonsült támadója, Kylian Mbappé nem kapott egy ideje fizetést előző állomáshelyéről, a Paris Saint-Germaintől.

(Photo by Ian MacNicol/Getty Images)

A The Athletic információi szerint a Paris Saint-Germain nem fizette ki az elmúlt két hónapban Kylian Mbappé fizetését, ami újabb jele annak, hogy feszültség van a játékos és a párizsi klub között, miközben a támadóról már kiderült, hogy a Real Madridban folytatja.

A helyzetről tájékoztatott névtelenséget kérő források elmondták, hogy a francia klubnál azért döntöttek így, mert nem hiszik, hogy Mbappé teljesíteni fogja korábbi vállalását, hogy “gazdaságilag megvédi” a francia klubot akkor, ha ingyen távozik. Elmondásuk szerint a bónuszfizetést is visszatartják.

A PSG helyzetét jól ismerő személyek korábban úgy jellemezték ezt a kötelezettségvállalást, mint egy “elvi megállapodást” Mbappéval és képviselőivel, amely “anyagilag kompenzálja” a klubot, ha a június 30-i szerződésének lejártakor mégis ingyen távozik. Azt mondták, hogy ez egy “összetett” megállapodás, amely több eshetőségre is kiterjed, többek között arra, hogy a francia játékos lemond bizonyos hűségbónuszokról, amelyekre egyébként jogosult lett volna. Mbappé maga is arról beszélt, hogy “minden fél védve lesz”, ha távozik.

Az erről szóló megbeszélések azóta folynak, hogy megerősítették, Mbappé a Bajnokok Ligája-győztes Madridhoz igazol, de a PSG döntése, hogy visszatartja a fizetését, azt sugallja, hogy kevés előrelépés történt az ügyben.

Mbappé még májusban megerősítette döntését, hogy elhagyja a PSG-t mondván, hogy “hét év után új kihívásra van szüksége”. A BL-döntő után a Real Madrid be is jelentette a francia támadó érkezését. Másnap egy franciaországi sajtótájékoztatón Mbappé azt mondta, “boldognak, felszabadultnak és megkönnyebbültnek” érzi magát, hogy a spanyol klubhoz szerződött, egy olyan szezon után, melynek elején a PSG kijelentette, hogy nem fog a csapatban játszani, ám Luis Enrique “megmentette”.

A Madrid 2022-ben már nagyon közel járt ehhez, amikor a csatár előző, PSG-nél kötött szerződése lejárt volna. Abban az évben a játékos végül a hosszabbítást választotta. Ez a szerződés egy 12 hónapos opciós hosszabbítási záradékot tartalmazott a 2024/25-ös szezonra, ezt azonban csak maga a játékos aktiválhatta volna, a PSG nem, Mbappé pedig úgy döntött, hogy nem él vele, ez pedig azt jelentette, hogy a nyáron ingyen távozik.

Mbappé jelenleg Franciaországgal szerepel az Európa-bajnokságon, ahol a hétfői, Ausztria elleni 1-0-s győzelem alkalmával orrtörést szenvedett. Várhatóan július 16-án mutatják be a Madrid játékosaként.

fociclub