19 órát késett a gép, az utasok a budapesti reptéren szorultak

Az Antalyába tartó Sun Express járat péntek délelőtt helyett, csak szombat reggel tudott leszállni.

Az Utazómajom információi szerint 140 utas, köztük terhes nők, kisgyermekek és cukorbetegek is a Budapest Liszt Ferenc Repülőtér utaszónájában rekedtek, ahol majdnem egy egész napot kellett várakozniuk. A Sun Express Antalyaba tartó járata technikai okok miatt késett, az indulás várható időpontja folyamatosan változott. Először úgy volt, hogy már délben felszálhatnak, aztán átrták a menetidőt 13:00, majd 16:00-ra. A közel 150 fős tömeg egyre nyugtalanabbá vált, ekkor kaptak vizet, chipset és egy croissant. Végül amikor még este 8 órakor sem tudtak semmi biztosat, kaptak egy vouchert és kiengedték őket az éttermi területre.

Egy érintett utas szerint a kupont csak egy étteremnél lehetett felhasználni, az pedig este 9-kor zárt. A dühös tömeg miatt a rendőrség is a helyszínre érkezett. A nemzetközi protokoll szerint a határátlépés után az utasokat nem engedhetik ki a váróból, a járatot azonban nem törlik.

A gép végül szombat reggel 6 órakor szállt fel, ám a leszállásra is több órát kellett várni, addig a város fölött körözött a repülő, és kevéssel reggel 9 óra előtt sikeresen leszállt Antalyában.

HVG