Saját légkondit visznek magukkal az amerikai sportolók az olimpiára

Saját légkondikkal készül több résztvevő ország küldöttsége a párizsi olimpiára, pedig a szervezők a fenntarthatóság miatt hagyták ki azokat az olimpiai falu szobáiból.

Fenntarthatósági szempontok miatt légkondik nélkül oldották volna meg az olimpiai falu szobáinak hűtését a párizsi rendezők, több résztvevő ország, köztük az amerikaiak azonban úgy döntöttek, hogy saját maguknak hoznak légkondit a játékok alatti szálláshelyükre – számolt be az AP.

Az Egyesült Államok olimpiai bizottságának vezérigazgatója, Sarah Hirshland közölte, hogy ugyan nagyra tartják a szervezők erőfeszítéseit a fenntarthatóság terén, sportolóiknak azért inkább biztosítanak légkondikat.

“Bizonyára el tudják képzelni, hogy mennyire kritikus a kiegyensúlyozottság és a kiszámíthatóság az amerikai csapat teljesítménye szempontjából ebben az időszakban” – magyarázta a döntést Hirshland, aki elmondta, hogy a sportolók visszajelzéseiből egyértelmű volt, mennyire fontos számukra, hogy légkondicionált szobákban pihenhessenek a játékok alatt.

Az amerikaiak mellett a németek, az ausztrálok, az olaszok, a kanadaiak és a britek is saját légkondikkal tervezik hűvösebbé tenni az olimpiai falu szobáit saját sportolóik számára. A szervezők korábban arról számoltak be, hogy légkondik nélkül, a padló alatt futó csövekkel tartották volna a szobák hőmérsékletét 23 és 26 fok között, valamint ventillátorokat is biztosítanak a sportolóknak.

HVG