Buza Rafael volt a nap sztárja Miskolcon!

Buza Rafael ellenállhatatlan volt a miskolci Hell Boxing Kings negyedik versenynapján, így

bejutott a következő körbe, amelyre novemberben kerül sor.

Száraz Gergő, a tavalyi magyar bajnokság ezüstérmese, ezúttal a könnyűsúlyban (60kg)

szerepel a Hell Boxing Kings gáláján, és nagyon taktikus mérkőzést tudott megnyerni. A bolgár Lazar Dimitrov egy kicsit ránk ijesztett az első menetben, határozott volt, de szerencsére egyrészt hamar elfáradt, másrészt Gergő is gyorsan váltott ritmust. A csepeli tehetség a harmadik menetben már nagyon elemében volt, így az első magyar lett, aki továbbjutott a novemberi fő körbe.

„Sokkal statikusabb mérkőzésre számítottam, de még időben tudtunk váltani ahhoz, hogy győzni tudjak. Nagy motivációt adott nekem, hogy láttam, a bolgár sokkal gyorsabban fárad, mint én és amiért jöttünk, azt, elértem, bejutottam a következő körbe,” nyilatkozta a mérkőzést követően a 21 éves Száraz Gergő.

Csiki Róbert az első mérkőzésén is kiválóan, taktikusan bokszolt, ezúttal viszont bemutatta,

hogy mennyit fejlődött ütőerőben. A 20 éves tehetség kontrollálta az első menetet bolgár

riválisával szemben és a másodikban megérezte, hogy ezt a mérkőzést idő előtt befejezheti. Az erdélyi Csiki többször számoltatott Atanaszovra, és ez a második menetben így döntő fölénnyé érett.

Buza Rafael a magyar boksz egyik nagy értéke, amelyet a mai napon is bizonyított egy tizenöt évvel idősebb ellenféllel szemben. A bosnyák Iszmet Zerics csak pár pillanatig tűnt méltó ellenfélnek, Rafi gyorsan számoltatott a riválisra még az első menet közepén. Rafi testütésekkel puhította Zericset, majd le is ütötte a bosnyákot, így Csikihez hasonlóan ő is döntő fölénnyel győzött.

„Tudtuk, hogy riválisomnak sok mérkőzése volt, és Németországban profiskodott. Kielemeztük a mai ellenfelem és megismertük a gyenge pontjait. Rám nem jellemzően ideges voltam kicsit a mérkőzés előtt, de minden elmúlt, amint beléptem a ringbe. Nem számítottam ennyire gyors döntő fölényre, de edzőmmel sokat dolgoztunk azon, hogy az ütőerőmet fejlesszük,” foglalta össze gyors sikerét Buza Rafael.

Kiss Levente taktikusan kezdett a tavalyi Európa Játékokon is szereplő cseh Pavol Hrivnak ellen, riválisa szemmel láthatóan tartott tőle, nem mert sokat kockáztatni. Levi balosai nagyon ültek az első két menetben is, de a harmadikban fokozta a tempót, és tucatnyi tiszta találata egyhangú pontozásos sikert ért.

A magyar ökölvívók eredményei a negyedik versenynapon:

60kg: Száraz Gergő – Lazar Dimitrov (bolgár) 3:0

60kg: Csiki Róbert – Atanasz Roszenov Atanaszov (bolgár) – döntő fölényes győzelem a

második menetben

67kg: Danyi Dániel – Petr Novak (cseh) 1:2

67kg: Buza Rafael – Iszmet Zerics (bosnyák) – döntő fölényes győzelem az első menetben

75kg: Benkő László – Nikolaosz Evagelosz Kattisz (görög) 0:3

+91kg: Kiss Levente – Pavol Hrivnak (cseh) 3:0

Hajrá magyar ökölvívás!

Magyar Ökölvívó Szakszövetség