Biztonsági őrök vitték ki Magyar Pétert egy budapesti szórakozóhelyről

Pár perccel azután, hogy a kormánypárti sajtóban pénteken délután körbefutott a hír, miszerint Magyar Péter botrányosan és agresszíven viselkedett egy szórakozóhelyen, ahonnét emiatt a biztonsági őröknek kellett kidobni, Magyar Péter is posztolt a Facebookon. A kormánypárti média ilyen szalagcímekkel tálalta a történteket: 

  • Ripost: Botrányosan viselkedett Magyar Péter, péntek hajnalban biztonsági őrök kidobták egy belvárosi szórakozóhelyről 
  • Origo: Botrányosan viselkedett Magyar Péter, hajnalban biztonsági őrök kidobták egy belvárosi luxus-szórakozóhelyről 
  • Bors: Botrányosan viselkedett Magyar Péter, péntek hajnalban biztonsági őrök kidobták egy belvárosi szórakozóhelyről 
  • Magyar Nemzet: Hatalmas botrányt okozott Magyar Péter részegen az egyik szórakozóhelyen, biztonsági őrök dobták ki  

A Tisza Párt alelnökének magyarázata szerint “amit a kormánypropaganda állít az esetről, abból egy szó sem igaz, sem zaklatás, sem hasonlók nem történtek. Az egész esetről rendelkezésünkre állnak a videofelvételek. Minden olyan sajtóorgánummal szemben eljárást indítunk, akik a tényeket szándékosan elferdítik.” Hozzátette: 

Az elmúlt hónapokban igyekezett tönkretenni a propaganda és provokátorok hada. Lelkileg borzasztó megterhelő heteken vagyok túl. Ember vagyok, hibáztam. Mindenkitől elnézést kérek, akit a történtekkel megbántottam. 

Magyar provokációt emlegetve azt írta: “Tegnap este több tucat fiatal társaságában jó hangulatú buliban táncoltunk a belvárosban, amíg egy fideszes, fizetett provokátor tönkre nem tette az esténket. Ez a férfi már a korábbi estéken is követett minket. Egy célja volt, hogy csapdába csaljon. Hangsúlyozta, ő lesz az, aki engem tönkre fog tenni.” 

Péter Magyar

Sokat beszéltem arról, hogy a gyűlöletre csak a szeretet lehet az egyetlen igaz válasz. Sokan kértétek hogy menjek el pihenni. Igazatok volt. De lehet, hogy ez Magyarországon mostanában nem fog…

A kormánypárti sajtóban megjelent beszámolók ugyanakkor másról szóltak. A Ripost például azt írta, “több szemtanú állítása szerint Magyar Péter az éjszaka folyamán, nagy mennyiségű szeszesital elfogyasztása után órákon át folyamatosan agresszíven, garázda módon viselkedett. Több vendégbe belekötött, nőket zaklatott.” A Ripost közzétett egy videót is, amelyen a biztonsági őrök kiviszik Magyart. 

Közben a Media1 arról írt, hogy Magyar korábban is posztolt a Facebookra az éjszaka az Ötkert nevű szórakozóhelyen történt incidenséről, de aztán hamar eltűnt a tartalom a közösségi média oldaláról. A Media1 egyik olvasója azonban még annak eltávolítása előtt megörökítette a tartalmat. Ebben a posztban Magyar azt írta: 

Jót buliztunk volna, de Tóniék nem szerették volna hagyni, hogy a fiatalok jól érezzék magukat. Hajrá Steve Klorrár, hajrá Megafon… 

Az Indexnek a Budapesti Rendőr-főkapitányság azt írta: az esetről hajnali 4 óra 30 perc körül érkezett bejelentés, mivel garázdaság és rongálás gyanúja merült fel, az ügyben az V. Kerületi Rendőrkapitányság rendelt el nyomozást.

HVG