Átalakítás miatt áll át két műszakra a kecskeméti Mercedes-gyár az igazgató szerint

Jens Bühler, a Mercedes magyarországi ügyvezető igazgatója szerint a gyár jelenlegi 4500 munkahelye megmarad az átállástól függetlenül, sőt, az új gyáregységekbe több ezer főt fognak felvenni.

Nem az elektromos autók iránti csökkenő kereslet, hanem a berendezések átalakítása miatt tartanak leállásokat a kecskeméti Mercedes-gyárban, és nyáron is ezért állnak át két műszakra – erről Jens Bühler, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója beszélt a baon.hu-nak.

Bühler szerint jelenlegi modelljeik a modellciklusok végéhez közelednek, a leállások mögött a kiterjedt átalakítási munkálatok és az új modellekre történő felkészülés állt. Azt is elmondta, hogy az átállás nem lesz hatással a gyár jelenlegi 4500 dolgozójának munkahelyére, az új gyáregységekbe pedig további több ezer főt fognak felvenni.

Az igazgató szerint az évtized közepétől kezdődhet az új modellek gyártása. Az új karosszériaüzem és az összeszerelő üzem épületei már szerkezetkészek, néhány berendezés pedig már tesztüzemben van.

Bühler elmondta, hogy a Mercedes-Benz 2039-ra a mérleg szerint szén-dioxid-semleges újautó-flottát készít elő, azzal számolnak, hogy az évtized végére az újautó-eladások felét az elektromos és hibrid járművek tehetik ki. Az átalakulás ütemét az igazgató szerint a piaci körülmények fogják meghatározni.

HVG