Anonim levelek Hamilton szabotálásáról: a rendőrség is nyomoz

Újabb botrány van kialakulóban a Formula-1-ben, amely ezúttal a Mercedes körül forog. Nemrég ugyanis egy anonim levélíró olyan üzeneteket továbbított F1-es és sajtóképviselőknek – ugyanazoknak, akik több hónapja a Christian Horner elleni állítólagos bizonyítékokat is megkapták, így a Formula.hu utazó tudósítójának, Mészáros Sándornak is –, amelyben azzal vádolják a csapatot, hogy szabotálják Lewis Hamilton autóját.

A továbbított üzenet állítólag a Mercedes egyik csapattagjától származik, amelyben azt állítja, hogy az alakulat és különösen Toto Wolff csapatfőnök „szisztematikusan szabotálja” az idény végén távozó és a Ferrarihoz igazoló hétszeres F1-es világbajnok autóját, stratégiáját és mentális egészségét. A vádak odáig mennek, hogy az állítólagos akciók még Hamilton életét is veszélyeztetik az autóban.

f1-hamilton-mercedes

A Mercedes azonnal reagált a történtekre: Wolff a Spanyol Nagydíj helyszínén kijelentette, hogy semmi alapja az üzeneteknek, azok nem egy csapattagtól származnak, és még a rendőrséget is bevonták az ügy felgöngyölítése érdekében.

„Nem egy csapattagtól származik” – idézi a Mercedes vezérét a Motorsport.com portál. „Amikor ilyen jellegű e-maileket kapunk, ráadásul rengeteget, az bosszantó, különösen akkor, ha valaki halálról és ilyesmikről beszél.”

„Ebben az ügyben azt az utasítást adtam, hogy tegyünk meg mindent. Már a rendőrség is érdeklődik utána. Kutatjuk az IP-címet és a telefont. Mindezt azért, mert az ilyen jellegű online bántalmazásokat be kell fejezni. Nem bújhatnak a gépük vagy a telefonjuk mögé az emberek, hogy így bántalmazzanak csapatokat és versenyzőket.”

f1-hamilton-wolff

Hamilton kétségkívül idén elmarad csapattársa, George Russell teljesítményétől: különösen az időmérős 8-1-es arány a szembetűnő. Ám mint arra Wolff rámutatott: a Mercedes saját maga alatt is vágná a fát, ha az egyik versenyzőjét direkt hátrányba hozná – ráadásul azt, akivel a legnagyobb sikereiket érték el az F1-ben:

„Nem tudom, mit gondolnak egyes összeesküvés-hívők és őrültek. Lewis 12 éve a csapat tagja. Barátság van közöttünk, bízunk egymásban. Szeretnénk a csúcson befejezni, meg akarjuk ünnepelni ezt a kapcsolatot.”

„Ha ezt mind nem hiszi el valaki, akkor azt sem, hogy meg akarjuk nyerni a konstruktőri világbajnokságot. És ennek része az, hogy mindkét autó nyerjen. Szóval üzenem az összes őrültnek, hogy vizsgáltassák ki magukat” – mondta el Wolff, hozzátéve, hogy különösen bosszantja az, hogy anonim címek mögé bújnak a vádaskodók, szerinte a kritizálóknak elő kellene állniuk a mondandójukkal.

formula.hu