„Itt az idő dönteni” – Sainz az F1-es jövőjéről

Továbbra sem tudni, hogy hol folytatja F1-es pályafutását Carlos Sainz: a Ferraritól Lewis Hamilton leigazolása miatt kell távoznia, a topcsapatoknál pedig Sergio Perez, Lance Stroll és minden bizonnyal Andrea Kimi Antonelli kap inkább lehetőséget helyette.

Az elmúlt időszakban két reális opció merült fel, az Audi és a Williams ajánlata, de a spanyol szerint minden olyan istállóhoz aláírhatna, amely még nem jelentette be mindkét versenyzőjét 2025-re – kivéve persze a Mercedest, ahol bejelentés még nincs, de egyértelmű, hogy Antonelli a kiválasztott.

240045-scuderia-ferrari-japanese-gp-saturday_8bc4e20d-08a3-428a-9ef5-6b8cddc56b76_resize_1

Sainz szerint most már itt az idő dönteni – ahogy az néha látszott is a pályán mostanában, már túl sok energiája megy el erre a témára.

„Az a legfrissebb, hogy hamarosan döntés fog születni, nem akarok tovább várni. Szerintem eljutunk ahhoz a ponthoz, amikor már egyértelműen figyelmet von el tőlem hetek, vagy hónapok óta, és nyilvánvalóan itt az idő dönteni” – mondta Sainz a Formula.hu részvételével zajló sajtótájékoztatón a Spanyol Nagydíjon.

„Még mindig nem vagyok biztos abban, hogy merre tovább, továbbra is tanácskozunk a csapatommal. Elég hektikus heteim voltak Kanada óta, szóval nem volt időm még igazán leülni és átgondolni a dolgokat, majd döntést hozni. Ez jön a következő hetekben” – tette hozzá a spanyol.

Nemcsak 2026 számít Sainz döntésénél

A pilóta nemrég beszélt arról, hogy szerinte nem lehet megmondani, hogy 2026-ban ki milyen erős lesz, mert annyira nagyot változnak majd a szabályok, hogy ez jelenleg csak tenyérjóslás – emiatt pedig a 2025-ös ülés értéke is számít.

240050-scuderia-ferrari-japanese-gp-saturday_8142c709-b033-48d0-8020-17bd2da6e881_resize_1

„Szerintem most 2024-ben megmondani azt, hogy 2026-ban ki milyen teljesítményre lesz képes, az szinte lehetetlen. Egy kicsit olyan, mint a lottósorsolás, vagy az érmefeldobás, a szabályok annyira mások lesznek, hogy csak így lehet tippelni arra, hogy ki lesz gyors.” 

„Szóval 2025 is fontos emiatt, de a hosszabb táv is számít, ahogy az is, hogy a motorprojekteket is meg kell érteni, a csapatok dinamikáját is. Mindent mérlegelni kell a döntésnél. Ezért tart ilyen sokáig, ezért kell nekem időt találni ahhoz, hogy átgondoljak mindent és döntést hozzak.”

formula.hu