Skócia–Svájc 0-0 – ÉLŐ

A magyarok csoportjának másik meccsével folytatódik az Eb esti programja, Skócia bebiztosíthatja a helyét a legjobb 16-ban, vagy Svájc menekülhet.

FOCI-EB 2024

A magyar labdarúgó-válogatott zsinórban harmadszorra jutott ki az Európa-bajnokságra. Marco Rossi együttese az A jelű négyesben kapott helyet a házigazda Németország, Svájc és Skócia mellett. Kövesse velünk a kontinenstornát, a legfontosabb hírekről cikksorozatunkból értesülhet!

A cikksorozat támogatója az Euronics

Az LG OLED AI nem hagyja, hogy lemaradj a meccs egyetlen részletéről sem.

hirdetés

Cikkünk frissül.

Miután Magyarország 2-0-ra kikapott Németországtól, Skócia-Svájc meccsel megyünk tovább, azaz maradunk az A csoportban. A skótok az első meccsen nagyon csúnyán, 5-1-re kikaptak a németektől, Svájc pedig Magyarországot verte 3-1-re.

Ez azt is jelenti, hogy Svájc egy döntetlennel is biztos továbbjutó lenne már. Magyar szempontból nem egyszerű a helyzet, ha számolgatni akarunk (ó, azt mi nagyon tudunk a fociban): csakis akkor van esélyünk a csoport harmadik, talán még továbbjutást jelentő helyére odakerülni, ha vasárnap Skóciát megverjük. Ha most Svájc nyer vagy döntetlent játszanak, akkor a skótok elleni győzelem biztosan harmadik helyet ér, ha Skócia ma nyerne, akkor az ő megverésükkel hármas holtverseny lenne és számolgathatnánk a gólkülönbséget – és akkor még egy szó sem volt arról, hogy a többi csoport eredményei miatt nem is kicsivel kellene nyernünk. Szóval nem 0 százalék az esély, de azért nem jó hangulattal nézhetjük a mostani meccset.

A kezdőcsapatok:

Skócia: Gunn – Ralston, Hendry, Hanley, Tierney, Robertson – McTominay, Gilmour, McGregor, McGinn – Adams

Svájc: Sommer – Schar, Akanji, Rodriguez – Widmer, Xhaka, Freuler, Shaqiri – Aebischer, Ndoye, Vargas

HVG