Kiderült, ki a Williams új F1-es aerodinamikai vezetője

„Lassan azt hiszem, meg akarja akadályozni Mick visszatérését” – Ralf Schumacher nem hajlandó együtt dolgozni Steinerrel

Az F1-es szakértővé átvedlett Haas-csapatfőnök, Günther Steiner egy podcastben az Alpine versenyzői dilemmájáról osztotta meg véleményét: kijelentette, Mick Schumachert nem igazolná le Bruno Famin helyében, mivel egy csapatnak mindig az elérhető legjobb versenyzőt kell megszereznie. Meglátása nem talált jó fogadtatásra a szóban forgó versenyző nagybátyjánál, Ralf Schumachernél, aki számolatlan alkalommal támadta már az osztrákot az unokaöccse felé tanúsított megnyilvánulások miatt, az esetekhez pedig behúzhatjuk a legújabbat:

„Erre nincsenek szavak. Jó barátunkról, Günther Steinerről beszélek, nem értem ezeket az értelmetlen odaszúrásokat a részéről. Lassan kezdem azt hinni, hogy meg akarja akadályozni (a visszatérést). Mert mi lenne, ha a Mick visszatérne és jól szerepelne? Akkor Steiner nem tűnne fel jó színben” – mondta az F1-Insider.com-nak, aztán ő is egy odaszúráshoz folyamodott: „Talán Steiner úrnak azon kellene gondolkodnia, hogy a csapata miért teljesít jobban most…”

A szókimondásáról ismert Steiner megnyilvánulása annyira kiborította a hozzá hasonlóan tévés szakértőként dolgozó Schumachert, hogy kijelentette, nem hajlandó többet az excsapatfőnökkel együtt szerepelni: „Az RTL tudja, mi a véleményem, akárcsak Steiner úr. Nem lesz több közös megjelenésünk a kamera előtt. Bahreinben még a közös cél alá rendeltem magam, de ez többé nem lehetséges. Ebben pedig következetes fogok maradni.”

Ralf Schumacherből érezhetően beszél a család iránti elfogultság is, álláspontjával azonban nincs egyedül: egy másik német volt F1-es, Timo Glock szerint sem szabadna leírni a hétvégén Le Mans-i 24 óráson, Alpine-nal szereplő Micket.

„Abba kéne hagyni a pocskondiázását. Inkább a saját udvarában söprögessen, mert ha megnézzük Günther Steiner eredménysorát csapatfőnökét, akkor felmerül a kétely, hiszen jelen pillanatban a Haas nagyon jó munkát végez nélküle. Ennél okosabbnak kellene lennie, de igen, ez tipikus Günther Steiner” – mondta Glock a Formel1.de-nek. Hozzátette még, a fiatal Schumacherrel igenis számolni kellene: „Szerintem Mick bizonyította már a Formula-1-ben, hogy gyors. Egy megfelelő környezetben pedig ő lenne jó választás egy ülésre.”

Fotó: Alpine

formula.hu