Hat magyar győzelem a Hell Boxing Kings második napján!

Hat magyar ökölvívó járt sikerrel a miskolci Hell Boxing Kings nemzetközi versenyén, többek között Mester Soma, Oláh Levente és Danyi Dániel is győzelemmel rajtolt.

A második napon Száraz Gergő, a 2021-es ifjúsági világbajnokságon is induló versenyzőnk volt az első ringbe lépő magyar. A 21 éves könnyűsúlyú (60kg) csepeli igyekezett türelmesen bokszolni a bosnyák Benjamin Abazovics ellen, és várt a megfelelő pillanatokra. A bosnyák ment előre, Gergő pedig sikeresen kontrázta meg a második menetben és a harmadikban sem változott a mérkőzés képe, így megszerezte a magyar csapat első szerdai sikerét.

„Sikerült megvalósítanom a taktikát, tudtuk, hogy jönni fog előre a bosnyák. Az első és a második menet jobban sikerült, de még vissza kell néznem a mérkőzést, és elemzünk az edzőmmel,” nyilatkozta Száraz Gergő az első mérkőzését követően.

Oláh Levente, a junior Európa-bajnokunk, a nagy ütésre várt az első menetben a bolgár Cvetan Antov ellen, folyamatosan hajtotta riválisát, de az igazán megrendítő ütés ezúttal elmaradt. A bolgár ringsarok megelégelte ezt a csatát a második menet elején, és feladta a küzdelmet, így Levi idő előtt nyerte meg a küzdelmet.

Danyi Dánielnek nagyon kemény ellenfél jutott a bolgár Miroszlav Farladzsov személyében, riválisa igyekezett nyomás alatt tartani az egri ökölvívót. Danyi idejében váltott, megfelelő taktikai instrukciókat kapott, és a harmadik menetben apait-anyait beleadott, hogy ezt a mérkőzést a maga javára fordítsa. A súlycsoport másik magyarja, Nagy Wilson sikeresen tért vissza, és szintén bolgár ellenfelet búcsúztatott.

„Nem pont erre számítottam, sokkal nehezebb volt ez az összecsapás, mint amire számítottam a mai napon, teljesen kimerült minden energia tartalékom. Mindent beleadtam és megpróbálom majd, hogy legközelebb pontosabb, jobb legyek itt Miskolcon,” tette hozzá a 24 éves Danyi Dániel.

Mester Soma a nap egyik legjobb teljesítményével rukkolt elő, a védekezése nagyon sokat fejlődött, alázattal bokszolt a szerb Alekszandar Milosevics ellen, így a mérkőzés kimenetele nem lehetett kétséges. Tallósi Péter, a cirkálósúly (86kg) korábbi magyar bajnoka szupernehézsúlyban tért vissza, és egy menetet sem bokszolt, döntő fölénnyel múlta felül román ellenfelét.

Pócza Milosnak és a Csiki Zoltánnak nem sikerült a győzelem a délutáni programban, mindketten erősebb ellenfelekkel találkoztak. Milos szlovák ellenfele, Lukas Ferneza az U22-es Európa-bajnokságon is nyert mérkőzést, és a profi mérlege is hibátlan, míg a görög Setsinski nagy magasságbeli fölényét kamatoztatta a mai napon.

A magyar ökölvívók eredményei a második versenynapon:

60kg: Száraz Gergő – Benjamin Abazovics (bosnyák) 3:0

60kg: Oláh Levente – Cvetan Antov (bolgár) – ellenfele feladta a második menetben

67kg: Danyi Dániel – Miroszlav Farladzsov (bolgár) 2:1

67kg: Nagy Wilson – Alekszandar Ivanov (bolgár) 3:0

75kg: Pócza Milos – Lukas Ferneza (szlovák) – döntő fölényes vereség a második menetben

75kg: Mester Soma – Alekszandar Milosevics (szerb) 3:0

+91kg: Tallósi Péter – Alexandru Stan (román) – döntő fölényes győzelem az első menetben

+91kg: Csiki Zoltán – Vladimir Setsinski (görög) 0:3

Hajrá, magyar ökölvívás!

Magyar Ökölvívó Szakszövetség