53 éves korában meghalt Dario G

A kilencvenes évek népszerű dance-sztárjának a nevéhez fűződik a Carnaval de Paris című dal, amely annyira népszerű volt, hogy az 1998-as franciaországi labdarúgó világbajnokság nem hivatalos himnusza lett.

Paul Spencer, azaz művésznevén Dario G tavaly még fellépett ugyan, de egy évvel ezelőtt osztotta meg a nyilvánossággal, hogy negyedik stádiumú végbélrákot diagnosztizáltak nála. Az 53 éves zenész halálhírét most a családja jelentette be. Azt írták, az utolsó pillanatig reménykedett, de ebben a küzdelemben nem nyerhetett.

A Dario G eredetileg kéttagú formáció volt, Paul Spencer és Scott Rosser alapított, amikor az 1990-es években Manchesterben zenét tanultak és találkoztak. A formáció később trióvá bővült.

1997-ben hatalmas sikert arattak a Sunchyme című dallal, amely az Egyesült Királyságban több mint 600 ezer példányban kelt el. Igazán nagyot azonban a Carnaval De Paris című szám szólt, amely az 1998-as párizsi világbajnokság nem hivatalos himnusza lett.

A másik két zenész végül ott hagyta az együttest, és Paul Spencer szólóban folytatta.

A tavaly júniusi diagnózisa óta a zenész a közösségi médiában dokumentálta a kezelését, és jótékonykodott. A három héttel ezelőtti posztjában is pozitív volt a hozzáállása, és fellépéseket tervezett.

HVG