Serie A: Olaszországba csábítanák a Dortmundtól távozó Mats Hummelst! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint a Borussia Dortmundtól távozó Mats Hummels iránt leginkább az olasz élvonalból (Serie A) érdeklődnek…

(Photo by Robert Michael/picture alliance via Getty Images)

Arról már korábban beszámoltunk, hogy Mats Hummels a szerződése lejártával távozni fog a Borussia Dortmund csapatától. A német védő iránt komoly érdeklődés volt tapasztalható az MLS-ből, illetve Szaúd-Arábiából is, de Hummels elutasította ezeket a megkereséseket, mondván ő még Európában szeretne futballozni a következő években. A La Gazzetta dello Sport legfrissebb beszámolója alapján az AS Roma gárdája szeretné is a soraiban tudni a rutinos hátvédet, akit Daniele De Rossi kérésére csábítanának a csapathoz. A Roma vezetőedzője ugyanis mindenképp szeretne erősíteni a védelmén, ehhez pedig a komoly tapasztalattal és vezetői készségekkel rendelkező Hummelsben látja az ideális jelöltet. A hírek szerint a Roma részéről egy 2+1 éves szerződéssel kínálnák meg a világbajnok játékost, aki így akár 38 éves koráig is maradhatna az európai topfutball vérkeringésében.

Mats Hummels összességében 508 mérkőzésen lépett pályára a Dortmund mezében, amellyel a második helyet foglalja el a sárga-feketék örökrangsorában Michael Zorc mögött. Hummels ezeken a meccseken 38 gólt szerzett és 23 gólpasszt osztott ki.

fociclub