PL: Adam Lallana tíz év után visszatért nevelőegyesületéhez! – hivatalos

Tíz esztendőt követően visszatért nevelőegyesületéhez a veterán angol középpályás, nevezetesen Adam Lallana, aki az elmúlt években megfordult a Liverpool és a Brighton színeiben is…

(Photo by Charlie Crowhurst/Getty Images)

Az élvonalba visszajutó Southampton hivatalos közleményében tudatta, hogy hosszú évek után visszatért a klub kötelékébe Adam Lallana. A ‘Szentek’ egyéves szerződést kötöttek a 36 esztendős középpályással. A játékjogát ingyen szerezték meg, mivel a kontraktusa lejárt a Brightonnal. 

Adam Lallana 2000-2006-ig a Southampton utánpótlásában pallérozódott, majd a 2006/2007-es szezonban debütált a legjobbak között. A klub a 2008/2009-es idény végén búcsúzott a másodosztályból, két évet követően visszakerült a Soton a Championshipbe, majd onnan rögtön a Premier League-be vezetett az út. Lallanának ebben hatalmas szerepe volt, az élvonalban szintén jól teljesített, emiatt debütált az angol válogatottban, míg 2014 nyarán lecsapott rá a Liverpool. Az angol sztárcsapatban évekig meghatározó alaknak számított, ám időközben rengeteg súlyos sérülés kezdte el hátráltatni a folyamatos játékban. Hat év után távozott és átigazolt a Brightonhoz, ahol nem volt alapember, de fontosabb szerepkört töltött be. Lallana a Liverpool tagjaként nyert bajnoki címet és Bajnokok Ligáját. Az angol válogatottal részt vett a 2014-es vb-n és a 2016-os Eb-n, összesen 34-szer húzhatta fel magára a címeres mezt. A Premier League-ben eddig 291 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 33 találatot és 32 gólpasszt jegyzett. 

fociclub