Néhány százan tüntettek Bayer Zsolttal az Európai Bíróság ítélete ellen

Néhány száz tüntető jelent meg pénteken délután 6 órakor az Európai Bizottság Lövőház utcai képviselete előtt, ahova Bayer Zsolt hirdetett meg tüntetést az Európai Bíróság ítélete ellen tiltakozásul.

Ahogy a hvg.hu is beszámolt róla, az uniós bíróság csütörtökön naponta egymillió eurós büntetésre ítélte Magyarországot, mert nem tartotta tiszteletben az uniós jog szabályait, többek között a nemzetközi védelem megadására és a jogellenesen tartózkodó harmadik országbeli állampolgárok visszatérésére vonatkozó eljárások területén.

Tüntetők

hvg.hu

A pénteki tüntetés résztvevői a Lövőház utcából a Millenáris Parkba vonultak, ahol Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője vezette fel a beszédeket, majd Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője vette át a szót. Bencsik a beszédét azzal kezdte, hogy „nem leszünk gyarmat”, Magyar Pétert pedig „platón ugráló bohócnak” nevezte, és azt üzente neki, csatlakozzon hozzájuk, „ha van egy kicsi gerinc még abban a csinos fehér ingben”.

Bencsik András

hvg.hu

Ezt követően Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász lépett a mikrofonhoz, és azt mondta, azért nem jöhetnek migránsok az országba, mert „nem kérünk a 2015-ben kialakult káoszból”. Őt követte a tüntetés főszervezője, Bayer Zsolt, aki kezdésként bemondta az Európai Bíróság által kirótt büntetés összegét, amelyre hangos fújolással és sípolással reagáltak a tüntetők.

„A Nyugat úgy lett gazdag és erős, hogy történelme során kirabolta és leigázta a világ többi részét, ez volt a gyarmatosítás”, és most „ezek a nyomorgó emberek indulnak meg országunk felé” – folytatta, hozzátéve, hogy Magyarországnak ezzel szemben soha nem volt említésre méltó gyarmata, az illegális migránsoknak pedig csak elenyésző kisebbsége azok az emberek, akik háború vagy szegénység miatt menekülnek.

Nagy Feró

hvg.hu

„A mi egyik váteszünk, Csurka mondta egykor, hogy kimentek a tankok, bejöttek a bankok” – fogalmazott tovább ekézve a Nyugatot, majd elmondta véleményét az Európai Bíróság ítéletéről is, amely szerinte „aljas, ocsmány, undorító” és „beavatkozás a magyar demokráciába”. A publicista beszédét és a tüntetést a Himnusz zárta, ekkor Nagy Feró is megjelent a színpadon.

Az ítélet kapcsán Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújában azt mondta, most azon gondolkodik, hogy fog ez „Brüsszelnek” jobban fájni, mint nekünk, ráadásul ott amúgy is nyálkás, csigaszerű a közeg. Az Európai Bíróság egyébként nem Brüsszelben, hanem Luxembourgban ül össze.

HVG