Karácsony Gergely: Legyen új választás

A főpolgármester az újraszámlálás számára kedvező eredménye ellenére kitart az elhatározása mellett, és új szavazást kér.

Legyen új választás, ezt fogom képviselni – mondta a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálása után Karácsony Gergely a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) épülete előtt tartott demonstráción.

Az NVB a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak ellenőrzése után péntek este megállapította, hogy Karácsony Gergely nyerte meg a választást 41 szavazattal.

Karácsony Gergely mellett tüntetnek az NVI épülete előtt

Folyamatosan frissülő cikkben követjük nyomon a Nemzeti Választási Iroda Alkotmány utcai épülete elé szervezett tüntetést. Karácsony Gergely azért hívta utcára a híveit, hogy kiálljanak a választások tisztasága mellett, szerinte ugyanis több törvénytelenség is történt az újraszámolás körül.

Karácsony Gergely azt mondta:

az újraszámlálás számára kedvező eredménye ellenére kitart az elhatározása mellett, és új szavazást kér.

Minden, ami aláássa a demokráciába vetett hitet, megtörtént – jelentette ki a főpolgármester. Hozzátette: ha ezt helyre akarjuk állítani, az egy új választás, egy új szavazás a meglévő jelöltekkel. 

Karácsony Gergely elmondta: arra készülnek, hogy jogorvoslati beadvánnyal fognak élni az újraszámlálással kapcsolatban és új választás kiírását kérik.

HVG