Bundesliga: Mats Hummels is távozik a Borussia Dortmundtól! – Hivatalos

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Borussia Dortmund együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződése lejártával távozik a csapattól Mats Hummels.

(Photo by Jügen Fromme – firo sportphoto/Getty Images)

Edin Terzic után újabb távozót jelentett be a Borussia Dortmund együttese. A sárga-feketék közösségi felületeiken tudatták, hogy távozik a csapattól Mats Hummels is, akinek ebben a hónapban fog lejárni a szerződése a csapattal. A védő a Bayern München utánpótlásából került a Borussia Dortmundhoz, ahol először 2008-tól 2016-ig, majd 2019-től egészen napjainkig szerepelt. A 35 éves védő a Dortmunddal kétszer megnyerte a német bajnokságot és a Német Kupát, a Szuperkupát háromszor hódította el a csapattal, illetve 2013-ban és 2024-ben a Bajnokok Ligája fináléjába is bejutottak. A hírek szerint a rutinos védő maradni szeretne Európában, ugyanis az MLS-ből, illetve Szaúd-Arábiából érkező ajánlatokat is elutasított.

Mats Hummels összességében 508 mérkőzésen lépett pályára a Dortmund mezében, amellyel a második helyet foglalja el a sárga-feketék örökrangsorában Michael Zorc mögött. Hummels ezeken a meccseken 38 gólt szerzett és 23 gólpasszt osztott ki.

fociclub