A Real Betis hátvédjével erősített a Crystal Palace – HIVATALOS

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő “Sasok” a spanyol élvonalat (La Liga) erősítő sevillai alakulattól igazoltak belső védőt.

A Crystal Palace hivatalos csatornáin keresztül jelentette be, hogy leigazolták a Real Betis 20 éves középhátvédjét, Chadi Riadot. Az angolok 15 millió eurót fizetnek a spanyoloknak a fiatal játékosért, akivel egy hosszú távú, 2029-ig szóló szerződést kötöttek meg. Az átigazolási díj 50%-a a Barcelonához vándorol, ugyanis a katalánok és a Betis korábban úgy állapodtak meg, hogy egy jövőbeli értékesítés esetén feleznek a csapatok.

Chadi Riad a Mallorca csapatában töltötte fiatal éveinek legnagyobb részét, a Barcelona utánpótlásába 2019-ben igazolt. A Real Betisnél kölcsönben szerepelt az elmúlt idényben, azonban volt rá egy 3 millió eurós vásárlási opciójuk a jelenlegi szezon végeztével, amivel éltek is a “Zöld-fehérek”, így épphogy csak megvásárolták, máris túladtak rajta.

A marokkói származású védő a hátunk mögött hagyott szezonban a Real Betis színeiben 30 tétmérkőzésen kapott lehetőséget, gólt és gólpasszt nem jegyzett.

Borítókép: Pedro Salado/Getty Images

fociclub