Russell: Nem hiszem, hogy mentorálnom kell Antonellit

A nyilatkozatok alapján eldöntött ténynek tűnik, hogy Andrea Kimi Antonelli lesz George Russell csapattársa jövőre, vagyis egy újonccal pótolja Lewis Hamiltont a Mercedes.

Hivatalos bejelentés még nincs, de jelen állás szerint óriási fordulatnak kellene következnie ahhoz, hogy ne ez a forgatókönyv érvényesüljön – így Russell is kapott kérdést azzal kapcsolatban, hogy vajon mentorálni fogja-e a fiatal csapattársat.

m439025_resize

„Nem feltétlenül gondolom azt, hogy egy extrém tehetséges pilótának egy másik pilótától van szüksége mentorálásra. Mindenkinek a maga útját kell megtalálnia, el kell követnie a maga hibáit. Boldogan adnék tanácsot és segítenék, mert azzal magamat is támogatom: magabiztos vagyok, és a legjobbat akarom a csapatnak” – idézi a brit szavait a Racingnews365.com.

„A történelem bizonyította, hogy ha valaki a bajnokságért akar harcolni, akkor olyan csapattársra van szüksége, aki folyamatosan hajtja előre, hogy még többet hozzon ki magából, egyúttal segít a mezőny elején zajló csaták során is. Korábban sokszor láttuk már, hogy nehéz helyzetbe kerül stratégiailag az, aki egyedül van két autó ellen” – tette hozzá Russell.

„Bárki is lesz a csapattársam, a sarkamra kell lépnie, és izgatott vagyok a változás miatt. A sarkamra léptek az utóbbi három évben is, hiszen Lewis volt a csapattársam, de izgatott vagyok a változás miatt” – mondta a Mercedesszel Kanadában pole-pozíciót szerző és dobogóra álló pilóta.

formula.hu