Öt összetört kocsit hagyott maga után egy kaposvári ámokfutó

A rendőrségi drogteszt azt is kimutatta, hogy bódult állapotban volt.

Kedden délután Kaposvár belvárosában kisebb ámokfutást rendezett egy autós. A rendőrség beszámolója szerint, az egész azzal kezdődött, hogy a férfi a Füredi úton teletankolta az Opeljét, majd fizetés nélkül elhajtott a benzinkútról.

Néhány perccel később már a Fő utcán szabálytalanul próbált meg előzni, de nem fért el az előzni kívánt és a szembejövő autók között. Ennek következtében nekilökte az előzött autót egy parkoló kocsinak, így négy autót tört össze egyetlen manőverrel.

A baleset után, amelynek egy sérültje is van, nem állt meg, hanem továbbhajtott. Az Opel menet közben kinyíló hátsó ajtaja egy ötödik kocsi lámpáját is eltalálta. Végül három utcával arrébb a Katonai Rendészet kaposvári egysége állította meg.

Kaposvári ámokfutó

police.hu

A helyszínen kiderült, hogy az autón egy ideiglenes rendszám volt a hivatalos helyett, és a férfit a bíróság korábban már eltiltotta a vezetéstől, mégis volán mögé ült. Zavart viselkedését azzal próbálta magyarázni, hogy sok nyugtatót vett be, de a drogteszt több kábítószerre is pozitív eredményt mutatott.

A rendőrök több eljárást is indítottak ellen, de ezek csak kórházi ellátását követően kezdődhetnek meg.

HVG