Aláírt új csapatához az egykori argentin válogatott hátvéd – HIVATALOS

A január óta csapat nélküli rutinos védő elkötelezte magát az argentin első osztályú együtteshez…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

Az argentin bajnokságban (Liga Profesional) szereplő Sarmiento Junin másfél évre szóló szerződést kötött a legutóbb a Boca Juniorsban szereplő Facundo Roncagliával.

A 37 esztendős hátvéd 2012-ig állt a Xeneize kötelékében, de menet közben már az Espanyol és az Estudiantes La Plata soraiban is megfordult kölcsönben. Roncaglia ezt követően négy évet szerepelt a Fiorentina kötelékében, melyből egyet kölcsönben a Genoánál töltött. 2016-tól 2019-ig a Celta Vigo játékosa volt, de megfordult Spanyolországban a Valenciánál és az Osasunánál is, valamint játszott a ciprusi Aris Limasszol színeiben.

A rutinos védő 2022 júliusában tért vissza a Bocához, ahol másfél év alatt 38 mérkőzésen játszott, azonban a tavaly év végén lejáró szerződését nem hosszabbították meg.

Roncaglia fénykorában, 2013 és 2017 között 14 mérkőzésen szerepelt az argentin válogatottban, tagja volt két Copa América-döntős csapatnak 2015-ben és 2016-ban.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub