Török Gábor: A rendszer kudarcnak látja a történteket

A választásnak az egész Fidesz-világra komoly következményei lesznek az elemző szerint.

Önkormányzati választások

Marad-e Budapest főpolgármestere Karácsony Gergely? Melyik városokban lehet esélye az ellenzéknek? Megrengethetik-e a közéleti botrányok a Fidesz helyi bástyáit? Június 9-én kiderül – kövesse velünk a 2024-es önkormányzati választások legfontosabb híreit!

Nincs egyetlen fideszes vezető, háttérember vagy gazdasági szereplő sem, aki hitelt adna most a sikerpropagandának – véli Török Gábor politikai elemző, aki a közösségi oldalán írt a választási eredményekről. Szerinte a rendszer inkább látja kudarcnak a történteket, akkor is, ha erről a nyilvánosság előtt nem nagyon fognak beszélni.

Orbán Viktor: Magyarországon két választást tartottak, mindkettőt megnyertük

A miniszterelnök a Bálnában értékelte az önkormányzati választásokat és az EP-választást is.

A politológus teljesen normálisnak tartja, hogy akiknek ez a feladatuk a rendszerben, azok a Fidesz nagy sikeréről és újabb kétharmadáról beszélnek. Szerinte valóban van nézőpont, ahonnan felfedezhetőek pozitívumok a kormánypárt számára.

törökgáborelemez

Teljesen normálisnak tartom, hogy akiknek ez a feladatuk a rendszerben, azok a Fidesz nagy sikeréről, újabb kétharmadáról beszélnek a nyilvánosságban a tegnapi választás után. Arról nem is beszélve,…

Annak, hogy mégis kudarcként látják az eredményeket, azért nagy a jelentősége, mert „a percepció hegyeket tud mozgatni vagy rombolni”. A választásnak az egész Fidesz-világra komoly következményei lesznek az elemző szerint. „Ha nem látjuk, akkor is. De szerintem majd látjuk” – zárja elemzését Török.

A választás, amely kettévágta az országot

Korai és óriási hiba lenne most leírni a Fideszt, de hogy kapott egy pofont, amitől megrogyott a térde, nem vitás. A Tiszának pedig most kellene bizonyítania, hogy nem csak árad, hanem medre is van.

HVG