Érkezik az újabb Doom, már ki is jött az első előzetes – videó

Kétperces előzetest tett közzé vasárnap a Bethesda Softworks, amiből már látszik, milyen lesz a 2016-ban megjelent Doom előzményjátéka.

Hamarosan újabb játéknak örülhetnek a Doom rajongói. A hamar persze relatív, a sorozat újabb darabja ugyanis 2025-ben érkezik majd meg, ám úgy tűnik, nemcsak emiatt lesz ok a várakozásra.

A Bethesda Softworks bejelentése szerint a Doom: The Dark Ages című játék az egész Doom-univerzum előzménye lesz, így a történet még bőven azelőtt játszódik majd, hogy a Mars-bázison történt kavarások miatt megindulna a démonok inváziója. Hogy még konkrétabb legyen a meghatározás: a 2016-ban megjelent Doom és az utána következő Doom Eternal előzményének szánja a Bethesda az újdonságot, és ezt az első előzetes első képkockájával is rögtön egyértelművé tette.

A főhős a jelek szerint az istenek és a királyok oldalán száll majd harcba a pokol teremtményeivel, hogy segítse előbbiek győzelmét. Az új történet miatt a fegyverek is kicsit mások lesznek, mint amit korábban megszokhattak a játékosok, funkciójukat tekintve azonban lényegében ugyanazt tudják majd. Természetesen nem hiányozhat a játékból a rengeteg vér és az erőszak sem.

Jó hír, hogy az új Doom PlayStation 5-re, Xbox Series X/S-re és PC-re is elérhető lesz majd a 2025-ös megjelenéskor.

Az Engadget emlékeztet: egy 2023 szeptemberében kiszivárgott dokumentumban már lehetett egy rejtélyes játékról olvasni, aminek a Doom: Year Zero volt a címe. Könnyen lehet, hogy a The Dark Agesnek volt az a munkacíme.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG