Csapatot válthat a Juventus egykori meghatározó játékosa – sajtóhír

Olasz sajtóinformációk szerint a Juventus nyáron túladható a csapat egykori meghatározó szereplőjén…

(Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images)

Matteo Moretto információi szerint a Juventus együttese szívesen megválna a nyáron Federico Chiesa játékjogától, egyelőre azonban nem tisztázódott, hogy a támadószellemű játékos melyik klubnál köthet ki.

A 26 éves szélső 2020 őszén került a Juventushoz, először a Fiorentinától kölcsönben, majd később végleg megszerezték a játékjogát. Chiesa ez idő alatt 131 mérkőzésen 32gólt szerzett és 23 gólpasszt jegyzett a csapat színeiben, de menet közben egy súlyos sérülés is nehezítette a kibontakozását, a legutóbbi idényben pedig sok kritika érte őt házon belül a teljesítménye miatt. Chiesa kilencszer volt eredményes a Serie A 2023-2024-es idényében 33 pályára lépés alatt.

A korábbi hírek szerint Olaszországból a Napoli és az AS Roma egyaránt szívesen látná őt soraiban, azonban a forrás legutóbbi információi szerint a fővárosi gárda már nem összpontosít megszerzésére. Ugyanakkor a torinóiak abban is bízhatnak, hogy a Premier League-ből mutatkozik érdeklődés a játékos iránt.

Chiesa mindemellett alapembere volt Roberto Mancini 2021-ben Európa-bajnoki címet nyerő olasz válogatottjának. A Juventus játékosa 2018 óta 46 pályára lépést vállalt az Azzurri színeiben.

A játékos jelenlegi szerződése jövő nyárig érvényes a torinóiaknál, így ezen a nyáron még átigazolási díj ellenében válhatnak meg tőle, ha valóban nem hosszabbítják meg az együttműködést.

fociclub