Vitézy Dávid előbb macskát etet, majd csak utána szavaz

Henry láthatóan feszült figyelemmel követi a napi eseményeket.

Önkormányzati választások

Marad-e Budapest főpolgármestere Karácsony Gergely? Melyik városokban lehet esélye az ellenzéknek? Megrengethetik-e a közéleti botrányok a Fidesz helyi bástyáit? Június 9-én kiderül – kövesse velünk a 2024-es önkormányzati választások legfontosabb híreit!

“Nem enged szavazni, amíg nem volt reggeli” – írja Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt macskájáról, Henryről. A cica a politikus vállán helyezte magát kényelembe, de a kamerába már nem volt hajlandó belenézni, mégiscsak egy macskáról van szó.

Vitézy Dávid

Henry 🐈 nem enged szavazni, amíg nem volt reggeli. Utána viszont azonnal megyek – ti se felejtsetek szavazni ma! Budapesten 2x Vitézy 🩵

Vitézy azt írja, reggeli után rögtön megy szavazni és erre buzdít mindenki mást is. A volt BKK-vezérnek és közlekedési államtitkárnak kiemelkedően izgalmas napja lesz, néhány nappal ezelőttig ugyanis majdhogynem borítékolható volt Karácsony Gergely győzelme a fővárosban, Szentkirályi Alexandra visszalépésével azonban minden bizonnyal egy jóval szorosabb versenyre számíthatunk. A helyzetet itt elemeztük bővebben:

Szijjártó Péter már reggel 6 után pár perccel leszavazott, a további eseményeket pedig percről percre tudósításunkban követheti:

Megnyitottak a szavazókörök, de több mint ezren már leadhatták voksukat – a választás napja élőben a hvg.hu-n

Dupla választásra ébredt az ország vasárnap reggel: most dől el, kiket delegál Magyarország az Európai Parlamentbe a következő öt évre, az önkormányzati választáson pedig a polgármesterek személyéről döntünk, valamint arról, hogyan állnak össze a képviselőtestületek és megyei közgyűlések. A szavazókörökben reggel 6-tól az este 7-es urnazárásig lehet voksolni, mi pedig folyamatosan frissülő cikkünkben követjük az eseményeket percről percre.

Este fél héttől pedig élő választási műsorral készülünk, ennek részleteit itt foglaltuk össze:

HVG