Bár magára nem tudott szavazni, Szentkirályi Alexandra is voksolt már

A kampányban még egyszer utoljára (?) odaszúrt Karácsony Gergelynek is az ex-kormányszóvivő volt főpolgármester-jelölt.

Önkormányzati választások

Marad-e Budapest főpolgármestere Karácsony Gergely? Melyik városokban lehet esélye az ellenzéknek? Megrengethetik-e a közéleti botrányok a Fidesz helyi bástyáit? Június 9-én kiderül – kövesse velünk a 2024-es önkormányzati választások legfontosabb híreit!

“Váltsuk le Karácsonyt, listán csak a Fidesz! Hajrá, Budapest!” – írta ki Facebookjára Szentkirályi Alexandra, miután leadta szavazatát. A politikus, akárcsak Magyar Péter fehér ruhát választott a jeles alkalomra.

Szentkirályi Alexandra

Szavazatok leadva! ✌🏻 Váltsuk le Karácsonyt, listán csak a Fidesz! Hajrá, Budapest!

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a Fidesz-KDNP főpolgármester jelöltje pénteken jelentette be visszalépését és arra buzdította szavazóit, voksoljanak Vitézy Dávidra. Orbán Viktor azt is elmondta, ő megfogadta tanácsát. Szentkirályi korábban többször is elmondta, hogy esze ágában sincs visszalépni, nevét végül mégis le kellett húzni a szavazólapról, de állítja, ő nem hagyta cserben a budapestieket.

Kampányát Szentkirályi leginkább arra építette, hogy Karácsony Gergelyt ekézte (erről itt írtunk bővebben), azt pedig, hogy visszalépése hogyan befolyásolja az eredményt ebben a cikkünkben elemeztük, valamint választási podcastunk legutóbbi adásában is ezzel foglalkoztunk:

Az egyelőre rekordmagas részvétel mellett zajló választás eseményeiről percről percre tudósítunk, cikkünket az alábbi linken találja. Ha azonban csak szavazó politikusokat nézegetne, akkor Szijjártó Pétert itt, Le Mariettát és Deutsch Tamást itt, Magyar Pétert itt, Orbán Viktort pedig itt találja meg.

Megnyitottak a szavazókörök, de több mint ezren már leadhatták voksukat – a választás napja élőben a hvg.hu-n

Dupla választásra ébredt az ország vasárnap reggel: most dől el, kiket delegál Magyarország az Európai Parlamentbe a következő öt évre, az önkormányzati választáson pedig a polgármesterek személyéről döntünk, valamint arról, hogyan állnak össze a képviselőtestületek és megyei közgyűlések. A szavazókörökben reggel 6-tól az este 7-es urnazárásig lehet voksolni, mi pedig folyamatosan frissülő cikkünkben követjük az eseményeket percről percre.

Este fél héttől élő választási műsorral jelentkezünk, kövessen minket a YouTube-on vagy a Facebook-on. A részleteket ebben a cikkben szedtük össze:

HVG