Sainz: Büntetlenül maradnak az alaptalan hírek…

Továbbra sem tudni, hogy hol vezet majd 2025-ben Carlos Sainz, a legfrissebb pletykák szerint a Williamsnél írhatott alá egy szerződést, de ez semmi több, mint egyszerű pletyka, amit bizonyos sajtótermékek bedobtak a köztudatba – legalábbis erre tett utalást a Ferrari spanyolja a Kasnadai Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján.

„Csak annyit mondhatok, hogy semmi sincs lezárva, bár láttam olyan híradásokat, hogy már aláírtam valahova, és amikor ezeket látom, nevetnem kell. Emlékszem, hogy három hónapja mindenki állította, hogy aláírtam a Mercedeshez, aztán aláírtam a Red Bullhoz, és ezek nem fognak megtörténni” – mondta Sainz a Formula.hu részvételével zajló beszélgetésen.

width: 800px

„Vicces, hogy az emberek most azt mondják, hogy a Williamsnél írtam alá, és néha ezek a dolgok büntetlenül maradnak a médiában. Aggaszt, hogy az emberek megúszhatják az ilyen dolgaikat úgy, hogy semmi nincs a leírtak mögött. Amint lesz mit bejelentenem, ti lesztek az elsők, akik megtudják, és nyíltan fogok róla beszélni” – fogalmazott a spanyol.

Sainz azt is megerősítette, hogy a Red Bull egy ideje már nem opció számára, úgy írta körül a helyzetet, hogy a személyes beszélgetések után ez kiderült – ahogy a Mercedes sem alternatíva, így pedig a futamgyőzelemre esélyes autók sora nagyjából el is fogyott a következő szezonra.

„Nyilván az a célom, hogy nyerjek és a lehető legjobb helyzetben legyen, ezt szeretem csinálni. Idén ezt ki kell használnom, mert most van esélyem dobogókra állni, győzelmet aratni, ami jó érzés. Minden más pedig egyszerűen csak az F1: rengeteg dolog számít a csapatoknál, és kívülről mindig bonyolult megérteni az F1 dinamikáját. Belülről viszont látni, hogy kinek mi az indoka a döntései mögött” – tette hozzá.

Hogy mik döntenek egy-egy pilótapiaci kérdésben, azt Pitwall Talk című műsorunkban foglaltuk össze:

formula.hu