Figyelmeztet az OTP: Limitemeléssel és mobilbankos regisztrációval próbálkoznak a csalók

Az adathalászok a limit beállítással kapcsolatban keresik meg az ügyfeleket és próbálják rávenni őket a limit megemelésére, illetve a számlájukon található összeg elutalására, figyelmeztet az OTP Bank.

Az OTP Bank 2024. május 08-tól automatikusan 1 millió forintos napi limitet állított be az OTP internet- és mobilbankból indított átutalásokra az ügyfelek védelmében, és beállított limitet bankfiókban személyesen eljárva, vagy a Mobilbanki alkalmazásban lehet megváltoztatni, Vagyis ha ismeretlen telefonáló arra kér, változtassuk meg az átutalási limitet és utaljuk a pénzüket biztonságos számlára, akkor érdemes hívást megszakítani és értesíteni a bankunkat.

Hozzátették, a csalók egy másik módszerrel is próbálkoznak, megpróbálják rávenni az ügyfeleket telefonon, sms-ben vagy emailen, hogy új eszközt regisztráljanak mobilbanki alkalmazásukhoz.

“Kérjük az ügyfeleket, hogy kiemelt figyelmet fordítsanak arra, hogy milyen eszközök regisztrálását engedélyezik a Mobilbanki alkalmazáshoz. Ha új eszköz regisztrálásáról kapnak sms üzenetet, és nem ők szeretnék új eszközről használni a banki szolgáltatásokat, úgy töröljék az üzenetet és ne adják meg a kapott kódot semmilyen felületen” – írják.

HVG