Bolla Bendegúz a Rapid Wien csapatához igazolt

A magyar válogatott Eb-keretében is szereplő játékos ingyen érkezik az osztrák együtteshez, amellyel 2027-ig tartó szerződést írt alá.

Bejelentette az osztrák bajnokság idei szezonjának negyedik helyezettje, a Rapid Wien, hogy leigazolták a magyar válogatott játékosát, Bolla Bendegúzt. Bolla ingyen érkezik, miután előző csapata, a Premier League-es Wolverhampton Wanderers szerdán közölte: az elmúlt 3 szezont kölcsönben Svájcban töltő játékos távozik a klubtól. Új csapatával hároméves, a 2026–2027-es szezon végéig szóló szerződést írt alá.

A klub közleményéből az is kiderül, hogy a 16-szoros magyar válogatott játékos új klubjánál is a 77-es mezszámot fogja viselni, ahogy tette azt eddig a svájci Servette csapatánál. Markus Katzer, a Rapid sportigazgatója elmondta: nagyon elégedett, amiért sikerült meggyőzniük Bollát, hogy náluk folytassa a karrierjét, hiszen számos más csapat is érdeklődött iránta.

„A Rapid képviselőivel folytatott első beszélgetések óta nyilvánvaló volt számomra, hogy meg akarom tenni ezt a lépést, és ennél a nagy klubnál szeretnék játszani. Nagyon várom, hogy megismerhessem az edzőket, a csapattársaimat és a Rapid szurkolóit. Fő célom, hogy hozzájárulhassak a klub sikeres jövőjéhez” – nyilatkozta Bolla a csapat honlapjának az átigazolása kapcsán.

Borítókép: Rapid Wien

Írta a HVG