„Az utóbbi hetekben legyőzöm Fernandót” – Stroll elégedett

Elég magabiztos nyilatkozatot tett a Fernando Alonsóval szembeni házon belül csatájáról Lance Stroll, aki úgy érzi, hogy a nyers tempó terén képes hozni a kétszeres világbajnok szintjét, és neki ez számít.

Tavaly Alonso 206, Stroll pedig 74 pontot szerzett, idén a spanyol 33, a kanadai pedig 11 egységnél jár nyolc futamot követően, de az időmérőkön az utóbbi versenyhétvégéken összekapta magát Stroll és sorozatban háromszor győzte le csapattársát a nagydíjak kvalifikációin – ehhez pedig egy sprintidőmérőt is hozzá tudott tenni.

f1-stroll-astonmartin

„Ő egy kétszeres világbajnok, és az emberek úgy látják, hogy toppilóta az F1-ben, az időmérős állásunk pedig négy-négy. A pontállás kicsit csalóka, mert valakinek lehet motorhibája vagy ilyesmi, és azok jelentik a különbséget az év végén” – mondta hazai futamára készülő versenyző a The Canadian Pressnek.

„Az utóbbi pár hétvégémet nézve szerintem elég erősek voltak. Ha a jelenlegi tempóra, sebességre nézek, akkor azt látom, hogy négy-négy az állás az időmérőkön. Az emberek azt mondják, hogy ő szuper jó, és az utóbbi hétvégéken legyőztem őt, vegyük, ahogy akarjuk” – tette hozzá.

formula.hu