Androidos? Hasznos új funkciót kap, de csak 15 perce lesz, hogy éljen vele

Több új funkciót is kap az Android, a 15 percig módosítható üzenetek mellett a digitális autókulcsokat is több autóra kiterjesztik, valamint az okosotthon vezérlése is egyszerűsödik.

Nem lesz akkora bajban ezentúl, ha egy üzenetre reagálva az elválik helyett véletlen azt küldi a házastársának, hogy elválok. Mármint, csak akkor, ha az Android beépített üzenetküldőjével (Google Messages) kommunikálnak, és az internetalapú RCS üzenetküldési megoldást használják.

A Google egy blogbejegyzést szentelt az újításnak, több más mellett. E szerint a már elküldött üzeneteket 15 percig lehet módosítani, ehhez csak hosszan kell lenyomva tartani az adott buborékot.

Emellett további kisebb újdonságokat is bejelentettek az Androidban; az androidos táblagépekkel jelszó bepötyögése nélkül lehet megosztani az internetkapcsolatot; az okostelefon képernyőjéről, egy widgettel is irányítani lehet a leggyakrabban használt okosotthon-eszközöket, de akár egy WearOS-t futtató okosóráról is lehet szabályozni azokat.

Végezetül, kibővítik a kulcs nélküli autóindítás funkciót is, így az androidos mobillal, indítókulcs nélkül is ki lehet nyitni vagy le be lehet zárni a Mini néhány autóját – de hamarosan a Mercedes és a Polestar járműveire is kiterjesztik a funkciót. A digitális kulcsot barátokkal, családtagokkal is meg lehet osztani.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG