Kibertámadás érte a TikTokot, a CNN fiókját is feltörték

A hackerek Paris Hilton profilját is célba vették, de ott nem jártak sikerrel.

Kibertámadást hajtottak végre a TikTok ellen: a hackerek többek között a CNN és Paris Hilton profilját is célba vették, és a hírcsatorna fiókját sikerült is feltörniük – írja a BBC

A kínai ByteDance tulajdonában álló videómegosztó platform közölte, most azon dolgoznak, hogy az érintett felhasználókkal együttműködve a lehető leghamarabb helyreállítsák a hozzáférést a fiókokhoz. 

„Elkötelezettek vagyunk a platform integritásának fenntartása mellett, és továbbra is figyelni fogjuk a gyanús tevékenységeket” – tették hozzá. Több részletet azonban nem osztottak meg az incidensről, így arra sem tértek ki, hogy a hackerek hogyan hajtották végre a támadást.

A támadás néhány nappal azután történt, hogy Donald Trump volt amerikai elnök csatornát indított a TikTokon. Trump annak ellenére regisztrált a kínai tulajdonú videómegosztóra, hogy elnöksége idején nemzetbiztonsági okokból megpróbálta betiltani azt. 

A TikTokot közel 170 millióan használják az Egyesült Államokban. Egyelőre kevesebben, mint az Instagramot vagy a Facebookot, de gyorsan növekszik a népszerűsége.

HVG