Gyerekekkel kampányolt a fideszes jelölt Nagykőrösön, de nem gondolja, hogy hibázott volna

Szerinte ő a kifogásolt helyzetben nem politikusként volt jelen.

Önkormányzati választások

Marad-e Budapest főpolgármestere Karácsony Gergely? Melyik városokban lehet esélye az ellenzéknek? Megrengethetik-e a közéleti botrányok a Fidesz helyi bástyáit? Június 9-én kiderül – kövesse velünk a 2024-es önkormányzati választások legfontosabb híreit!

Elmarasztalták Nagykőrös fideszes polgármesterjelöltjét, amiért gyerekeket használt a kampányában – derül ki az RTL Híradó riportjából.  

Körtvélyesi Attila Facebookon osztott meg olyan képeket, amelyeken gyerekek szerepelnek, a felvételek a helyi tűzoltóságnál készültek, ahol egy rajzpályázat eredményhirdetését tartották. 

“A gyerekünk nem azzal a szándékkal ment el, hogy valaki mellett kampányoljon” – nyilatkozta a Híradónak egy érintett szülő, aki egyébként ellenzéki képviselőjelölt a településen. 

A férfi először a helyi választási bizottsághoz fordult, ahol elutasították a panaszt, a Pest megyei Területi Választási Bizottság azonban már megállapította, hogy a polgármesterjelölt a fotókkal „megsértette a választási alapelvet”. 

„Amikor a gyermekek pályáztak erre a versenyre, akkor a szülőknek egy hozzájáruló nyilatkozatot kellett aláírni, amelyben hozzájárultak hang-, kép és videófelvételek készítéséhez, ami alapján ezek a képek elkészültek” – nyilatkozott a jelölt. Körtvélyesi hozzátette, a rendezvényen nem mint polgármesterjelölt vett részt, hanem mint a tűzoltóság képviseletére jogosult személy, így a Kúriához fordul az ügyben. 

HVG