Eltörölte a momentumos jelöltet lejárató lap büntetését a Kúria

A Csepeli Hírmondó előbb 10 millió forintos büntetést kapott a Fővárosi Választási Bizottságtól a momentumos Dukán András Ferenc lejáratásáért, ezt a Nemzeti Választási Bizottság később 1,334 millió forintra mérsékelte. A Kúria most a teljes büntetést eltörölte.

Önkormányzati választások

Marad-e Budapest főpolgármestere Karácsony Gergely? Melyik városokban lehet esélye az ellenzéknek? Megrengethetik-e a közéleti botrányok a Fidesz helyi bástyáit? Június 9-én kiderül – kövesse velünk a 2024-es önkormányzati választások legfontosabb híreit!

Eltörölte a Kúria a Csepeli Hírmondó önkormányzati lap teljes, 10 millió forintos büntetését a Kúria – írja az Önkormányzati Sajtószolgálat. A Kúria jogerős ítéletében kimondta, hogy a lap nem sértette meg az esélyegyenlőség elvét, mivel minden jelölt programját bemutatták az önkormányzati újságban.

Mint azt megírtuk, a lap kiadóját, a Csepeli Városkép Kft-t a Fővárosi Választási Bizottság 10 millió forintra büntette, mivel az önkormányzat kizárólagos tulajdonában álló kiadó ingyenes és nagy példányszámban terjesztett lapja egyoldalúan negatívan, lejárató jelleggel mutatta be Dukán András Ferenc momentumos polgármesterjelölt tevékenységét.

A büntetés először ellen a Nemzeti Választási Bizottságnál (NVB) fellebbezett a csepeli lap, az NVB pedig 1,334 millió forintra mérsékelte a büntetést. A Csepeli Városkép Kft. ezt követően fordult a Kúriához felülvizsgálati kérelemmel, mivel a cég szerint nem követtek el jogsértést. A Kúria a büntetést eltörölte, a végzés ellen további jogorvoslatnak nincs helye.

HVG