Elfogtak egy orosz-ukrán kettős állampolgárt Párizs mellett, miután hotelszobájában robbantott

A 26 éves férfi égési sérüléseket szenvedett, szobájában robbanószerek gyártásához szükséges anyagokra bukkantak.

A francia rendőrség letartóztatott egy orosz-ukrán kettős állampolgárságú férfit egy Párizstól északra található hotelben, miután a férfi hotelszobájában robbanóanyagokat robbantott fel – írja a The Guardian. A francia terrorellenes ügyészséghez (PNAT) közeli forrásokra hivatkozva a lap arról ír, hogy a 26 éves férfit hétfőn tűzoltók látták el egy Val-d’Oise megyei hotelban, miután égési sérüléseket szerzett egy robbanás után.

A hotelszobában robbanószerek gyártásához szükséges anyagokra bukkantak. Az orosz-ukrán nemzetiségű férfi szerdán még kihallgatás alatt állt. A brit lap forrása szerint a PNAT nyomozást indított a férfi ellen, akit azzal vádolnak, hogy terrorista összeesküvésben és robbantásos merénylet tervezésében vett részt.

Sem az orosz, sem az ukrán nagykövetség nem kommentálta az ügyet, a hotelhez közel található Párizs-Charles de Gaulle repülőtér pedig közölte, hogy a járatokat nem érinti az eset.

A nyári párizsi olimpia egyik legfontosabb kérdése a játékok biztonsága lesz, erről itt írtunk korábban:

Francia aggodalmak, magyar remények – így állunk 100 nappal az olimpia kezdete előtt

Száz nappal a párizsi olimpia megnyitója előtt még mindig sok a nyitott kérdés, legyen szó a rendezés biztonságáról vagy a magyar sportolók részvételéről. Nyolc éve, a riói játékok előtt a Zika-vírus, legutóbb, a tokióit megelőzően a koronavírus-járvány okozott aggodalmat, a párizsi játékok esetében pedig a sportolók és a nézők biztonságának garantálása lesz a legnagyobb kihívás.

Borítóképünk illusztráció.

HVG